Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Асен Кайнакчиев ще положи клетва като общински съветник

Радослав Тасков
Снимка: Лалка Радкова

37 са точките, включени в предварителния дневен ред на редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград, което ще се състои в петък (26 ноември) от 9:30 часа. 

Асен Кайнакчиев ще положи клетва като общински съветник от квотата на ПП „Глас народен“ на мястото на  д-р Теодор Велчев, който бе избран за временно изпълняващ длъжността медицински управител на СБАЛО „Свети Мина“ – Благоевград – това обяви на традиционната си пресконференция Радослав Тасков, председател на ОбС – Благоевград. 

След попълване състава на постоянните комисии, свързано със смяна на общинските съветници сесията ще продължи с питане на общинския съветник Кирил Ваклинов към кмета Илко Стоянов: 

Какво ще се случи с фестивалите и кога ще бъде изработен и качен  на сайта  културният календар за 2022 година?

Каква е ситуацията с фонд „Култура“, изплатени ли са средствата от втора и трета сесия по спечелените проекти?

Във време на пандемия предвижда ли община Благоевград облекчения за частните школи и независимите артисти като създаване на фонд „Солидарност“ по подобие на София, освобождаване от наем на общински зали и външни пространства за културна дейност и подкрепа на благоевградските организатори на фестивали и културни събития?

Колко средства ще бъдат заложени в бюджета на община Благоевград за фонд „Култура“ за 2022 година?

По думите на Радослав Тасков на редовното заседание на Общинския съвет в Благоевград утре се очаква сериозен дебат по предложението на кмета Илко Стоянов за създаването на две нови общински дружества „Чистота“ и „Озеленяване“, които ще заменят дейността на общинска фирма „Биострой“.

На заседанието в зала „22 септември“ ще се допуска присъствие само при представяне на „зелен сертификат“ – Цифров COVID сертификат на ЕС, Удостоверение за преболедуване на COVID-19.

Валиден документ за изследване е и медицински документ, удостоверяващ отрицателен резултат от проведено изследване, валиден до 48 часа от проведено изследване с бърз антигенен тест или до 72 часа от проведено PCR изследване.


Вижте още

„Работилница на елфи“ очаква децата на Благоевград

Децата на Благоевград ще имат възможността да изработят коледни картички и украса в „Работилница на елфи“.  Инициативата е на Регионална библиотека „Димитър Талев“ и е част от празничната програма на Община Благоевград.  Събитието стартира на 06 декември от 11:30 часа и ще продължи до 10 декември, като ще се проведе в „Детския отдел“ на..

публикувано на 01.12.21 в 16:00

С нова линейка разполага МБАЛ „Рахила Ангелова” в Перник

За закупуването на линейката, в началото на ноември, ръководството на здравното заведение обяви дарителска кампания.  Пламен Бонев, Давид Бонев, Васил Альошин и Александър Александров са представителите на фирмата – основен спонсор, благодарение,  на която пернишката болница обнови автопарка си. Линейката е втора употреба, но е в много добро..

публикувано на 01.12.21 в 15:35

Община Благоевград в готовност за поддържане на пътищата през зимния сезон

Това стана ясно на заседание на Общински съвет за намаляване на риска от бедствия и аварии. Срещата бе ръководена от кмета на Благоевград Илко Стоянов, а в нея взеха участие представители на компетентни институции на територията на общината.  В рамките на заседанието стана ясно, че снегопочистващата техника, с която разполагат фирмите за..

публикувано на 01.12.21 в 14:37

Поредно увеличение на цената на хляба в Разлог

За пореден път в рамките на по-малко от месец продажната цена на хляба в Разлог е увеличена. Днес жителите на общинския център и населените места купуват 700 гр. хляб с десет стотинки по-скъпо или за 1,60 лева, 900 гр. за 1,80 лева. През последните седмици именно хлябът бе сред стоките в потребителската кошница, чиято цена често се променя в посока..

публикувано на 01.12.21 в 14:03

Стартира благотворителна кампания „Нека доброто продължи“

За втора поредна година кампанията на Общинска администрация – Сатовча „Нека доброто продължи“ ще се проведе неприсъствено, предвид разпространението на COVID-19 и изпълнението на противоепидемичните мерки.  Кметът на Общината д-р Арбен Мименов, призовава всеки, който има възможност да помогне, да бъде част от инициативата и съпричастен в каузата, за..

публикувано на 01.12.21 в 13:58

Издирван във Франция мъж е задържан в Благоевград

В Окръжна прокуратура – Благоевград са постъпили материали от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ на МВР – София относно родения в Алжир гражданин на Франция – Ф.Б. 33-годишният чужденец е бил задържан на 27 ноември в Благоевград. Пет дни по-рано, на 22 ноември, той е бил обявен за международно издирване с цел арест и екстрадиция..

публикувано на 01.12.21 в 12:53

Близо 350 дози ваксини са поставени само за ден в Кюстендилска област

Ръст в броя на ваксинираните отчитат от Областния кризисен щаб в Кюстендил. През вчерашния ден в областта са поставени 346 дози ваксини срещу COVID-19.  Четиринадесетдневната заболяемост в Кюстендилска област пък е паднала до 476 на 100 хил. души население. Със завършен имунизационен цикъл на територията на Кюстендилска област са 31 117 души. В..

публикувано на 01.12.21 в 12:45
Подкасти от БНР