Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил задържаха шофьор с 2,5 промила алкохол

33-годишен мъж от София е задържан от полицията в Кюстендил снощи за управление на МПС след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 2,0 промила алкохол в издишания въздух.

По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кампания за безопасност на движението по пътищата в Радомир

Кампания, посветена на безопасността на движение по пътищата, започна в община Радомир. Тя е под наслов „Аз съм тук! Пази живота!“. Основната цел на кампанията е да възпита социално-отговорна култура на поведение на пътя сред учениците като участници в движението от една страна, а от друга - да се фокусира вниманието на обществото по тази важна тема. В..

публикувано на 25.04.24 в 12:26

Благотворителен базар за Великден в Перник

Благотворителен базар за Великден е подреден в Съдебната палата в Перник. В него със сувенири, посветени на Цветница и Възкресение Христово, участват хора с увреждания. Базарът е по покана на председателя на Административен съд Перник Ивайло Иванов. Организатор е социалното предприятие „Направено с любов” към едноименното сдружение. Освен, че могат да..

публикувано на 25.04.24 в 11:38

Членовете на СЕМ не успяха да изберат нов председател

Членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ) до момента не успяват да съберат нужните 4 гласа за избор на нов председател на медийния регулатор. Кандидатурите са две - на Габриела Наплатанова и на Симона Велева. При първото гласуване те получиха само по два гласа "за". Предстоят нови обсъждания и ново извънредно заседание на СЕМ. Ако на три поредни..

публикувано на 25.04.24 в 11:36

Освободиха предсрочно председателя на НС Росен Желязков

Парламентът освободи предсрочно председателя Росен Желязков.  Решението беше взето с 129 гласа "за" и 103 "против".  Бойко Борисов: Станахме свидетели на нова коалиция! "Понякога трябва да замълчиш, за да бъдеш чут", заяви Желязков в словото си преди гласуването на оставката и се обърна към залата с думите: "Благодаря за доверието и недоверието,..

публикувано на 25.04.24 в 11:29

В Кюстендил въвеждат правила за карането на тротинетки

Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да бъдат с поставена каска на главата. Децата на възраст от 14 до 16 години могат да управляват превозните средства само по велосипедната инфраструктура. Това се предлага  с промени в общинската наредба за организацията и безопасността на..

публикувано на 25.04.24 в 09:33

Избори по черешово време! Кои ще се борят за кюстендилските 4 мандата?

Изборите 2 в 1 ще са на 9 юни, когато в Кюстендилско ще е черешобера. И ако в Габрово ще имат фестивал на смеха, то в града на черешите ще мислят как първо да оберат доходоносния плод, но и ще упражнят правото си на глас, за да изберат четирима депутати, а и да гласуват и за евродепутати. Макар че няма полза от това, "кои точно ще са", казват местните...

публикувано на 25.04.24 в 09:26

Бюджетната комисия гласува забрана на хазартна реклама в медиите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради наближаващата предизборна кампания. С предлаганите промени се забранява на пълно рекламата в..

публикувано на 25.04.24 в 09:24