Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Таня Илиева: Истинската любов се познава със сърцето

5
Таня Илиева, психолог.

Любовта е част от ежедниевието ни. Всеки един от нас реагира по различен начин на този вид емоции и чувства.  Много са въпросите, които възникват за отношенията между двама души. Съществува ли формула за изграждането на стабилна връзка? Как да открием своята сродна душа? По какъв начин ни влияе любовта? Това част от въпросите, които възникват, когато започнем да разсъждаваме по темата за партньорствата. 

„Любовта ни вдъхновява и ни дава криле“. Това каза в интервю за Радио Благоевград психологът Таня Илиева, докторант в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Тя коментира и темата свързана с границата между егоизма и личното пространство в една връзка. Таня Илиева добави, че е важно човек да осъзнава собствените си нужди и да се грижи за себе си.

„Най-важното в една връзка е да има споделеност. Партньорите е необходимо да могат да споделят както добри, така и лоши моменти заедно“, допълни психологът. 

Специалистът подчерта, че чувствата са нещо много силно и в началото, когато човек е силно влюбен е напълно възможно да загуби себе си. 

„Има хора, с които се разбираме повече и усещаме повече близост. Синхронът е много важен в една връзка. Трябва да се доверим на своите усещания и да общуваме с тези, които ни носят радост“, каза още Илиева. 

Повече по темата за любовта можете да чуете от интервюто на Денис Никифоров с Таня Илиева: 

Галерия

Вижте още

Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите. „ Това става с..

публикувано на 26.09.22 в 12:10

За войната между кучета и хора

Фактът, че обществото ни с години не може да се справи с бездомните животни, е една от основните причини днес да говорим за война между кучета и хора. „Благоевград превърна най-добрия приятел на човека, в най-големия му враг“ - това написаха в социалните мрежи жители на Благоевград, по повод последния случай с натровени животни, който провокира..

публикувано на 26.09.22 в 11:45

Николай Петков: Последните седем години са седемте най-топли на Земята

„ Последните седем години са седемте най-топли на Земята откакто се правят метеорологични наблюдения. И има голяма вероятност да прекрачим прага от градус и половина, заложен в Парижкото споразумение за климата “, коментира за Радио Благоевград Николай Петков от екологичното сдружение „За Земята“ и един от младите авторите  на платформата..

публикувано на 26.09.22 в 09:31

Иван Кючуков и пътят към мечтите

Иван Кючуков от Благоевград е на 13 години и още в 7 клас вече знае, че  иска да стане актьор. Надява се Бранимир Митов да го подготви за приемните изпити, когато стане 12 клас, но засега се изявява в неговата Театрална школа „Ер малък”. Самочувствието му идва от успешната роля на  Ревизора, която изпълнява в едноименната комедия на Гогол. А..

публикувано на 25.09.22 в 14:00
Йова Станкова

Наследничка на Йовков представи роман в Благоевград

Наследничката на класика Йордан Йовков - Йова Станкова представи романа си „Затворен в теб“  тази вечер. Домакин на събитието беше Градската художествена галерия в Благоевград. Авторката е от рода на класика на българската литература Йордан Йовков, нейната прабаба е негова племенница. Като дете младата писателка живее в Ангола, Африка, където..

публикувано на 21.09.22 в 19:26

Още три СТЕМ центъра откриват в ЮЗУ

През 2020 година стартира Националната програма „Изграждане на училищна СТЕМ среда“, която създава нова визия на българското училище. Програмата е за средните училища, но не касае университетите. ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград е първият университет в България с изграден СТЕМ център за подготовка на бъдещите учители. „ Замисълът на СТЕМ..

публикувано на 20.09.22 в 15:34

Допълнителен прием в специалност „Култура и медии“ на Югозападния университет

Югозападният университет „Неофит Рилски“ – Благоевград обявява допълнителен прием на две свободни места в специалност „Култура и медии“, останали незаети след първо и второ класиране. В специалност „Културология и културен мениджмънт“ свободните места са 4. „При голям интерес от  кандидатстудентите, могат да се прехвърлят. Т.е. ако има повече от..

публикувано на 20.09.22 в 12:59