Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Катя Димитрова е новият областен управител на Кюстендил

Новият областен управител на област Кюстендил Катя Димитрова беше представена официално днес. Катя Димитрова (ИТН) е юрист с дългогодишен опит като адвокат. Тя е от Дупница. Завършила е „Държавно управление и администрация" в Стопанската академия „Димитър Ценов” – Свищов и „Право” в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград.
Димитрова е била и член на Районната избирателна комисия в Кюстендил.
Досегашният областен управител Александър Пандурски подари на приемащата поста днес Катя Димитрова комплект с химикали, „за да подписва с тях най-важните документи в името на гражданите на областта”. 
„Мандатът ми трябваше да бъде кратък, но се удължи, предвид обстановката в страната. Мисля, че като областен управител и аз, и екипът ми, както и цялата областна администрация, дадохме своя принос, за да бъдат постигнати най-важните задачи пред нас”, каза още Пандурски.
„Промяната започна и тя ще става все по-осезаема. Съзнавам, че приемам пост, с който поемам и голяма лична отговорност”, каза Димитрова.
Тя съобщи, че предстои да проведе срещи с всички териториални звена на изпълнителната власт в региона, с кметовете на деветте общини и кметствата в областта. „Целта ми е да изготвим планове, по които ще работим в бъдеще”, посочи Димитрова.

Вижте още

Отменят фестивала "Златен грозд" в Мелник

Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се отменя, съобщиха от Община Сандански. След извънредно заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса в Благоевград, свикано от областния управител Валери Сарандев, беше взето решение да бъдат въведени допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Благоевград, считано от..

публикувано на 28.01.22 в 16:33

Лавина повлече скиор в района на Седемте рилски езера

Скиор е предизвикал лавина днес в района на Седемте рилски езера. Той е бил повлечен от нея и частично затрупан, съобщиха от ПСС-Дупница. Скиорът е добре, но не е разполагал с лавинна екипировка. От Планинската спасителна служба предупреждават, че с повишаването на температурите и вследствие на преноса на сняг от вятъра, североизточните..

публикувано на 28.01.22 в 15:21

Ромски деца от Кюстендил ще се обучават в ритъм работилници

Среда за изява на талантите и силните страни на 30 деца от ромски произход от Кюстендил ще бъде създадена по проект „Ритъмът като креативен метод за работа с деца и младежи от ромския етнос“. Инициативата се реализира от Институтът за изкуство и терапия ЛИБЕРА, в партньорство VI ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Кюстендил. Проектът включва провеждането..

публикувано на 28.01.22 в 15:10

От понеделник се въвежда вечерен час за учениците в Област Благоевград

От 31 януари, в срок за две седмици, се въвеждат нови противоепидемични мерки на територията на Област Благоевград. Това стана ясно след проведеното днес заседание на Областния оперативен щаб във връзка усложнената епидемична обстановка и разпространението на COVID-19.  „Епидемичната обстановка се успокоява в област Благоевград, има достатъчно..

публикувано на 28.01.22 в 15:04

На заседание на Общински съвет – Благоевград

Общинският План за интегрирано развитие 2021/2027г., и утвърждаване структурата на местната администрация бяха сред основните точки, гласувани на днешната общинска сесия в Благоевград. От днес местните парламентаристи са с променен състав, след като клетва положи Милена Бунцева от ДПС. Тя застава на мястото на съпартиеца си Ивайло Червилов, който..

публикувано на 28.01.22 в 13:09

Заболеваемостта от COVID-19 в Кюстендилска област

14-дневната заболеваемост в Кюстендилска област е 1729,56 на 100 хил. души население. По общини е съответно: Бобов дол – 1676,4; Бобошево – 1862,6; Дупница – 1774,9; Кочериново – 1720,9; Кюстендил – 1769,7; Невестино – 1276,8; Рила – 1214,6; Сапарева баня – 2169,0 и Трекляно – 911,5. През вчерашния ден в област Кюстендил са извършени 173 имунизации, а..

публикувано на 28.01.22 в 12:58

Седмокласничка от Гоце Делчев получи покана от фондация „България без граници“

Седмокласничката от Трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев Гергана Попова получи покана от фондация „България без граници“ за участие в Националната конференция за млади лидери.  Това е огромно признание за нейните постижения и способности. Събитието ще се проведе в  София, където в продължение на шест дни изявени ученици ще се запознаят с ключови..

публикувано на 28.01.22 в 11:54
Подкасти от БНР