Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Банско получи титлата „Най-добър ски курорт на България 2021”

Снимка: Pixabay

За 9-a поредна година Банско е „Най-добрият ски курорт на България”. Това бе определено от най-високата инстанция в туристическата индустрия - Световните ски награди (World Ski Awards) след анонимно гласуване, което продължи от месец май до декември, 2021 год. В онлайн състезанието се включиха над 200 курорта от 5 континента. Повече от 2,4 милиона клиенти и професионалисти в областта на туризма от над 140 държави гласуваха на сайта на Worldskiawards.com, което превръща класацията в най-голямата и представителна за бранша.


Вижте още

Само Кюстендил и Дупница могат да настаняват бежанци в общински бази

Създаване на оптимална организация, координация и взаимодействие при възникване на риск от кризисна ситуация, следствие масово навлизане на чужденци, търсещи временна закрила на територията на областта, е било обсъдено по време на Областния кризисен щаб, във връзка с изпълнението на плана за временна закрила в Кюстендилска област, съобщиха от..

публикувано на 20.05.22 в 15:41

Обсъждат бюджета на болницата в Дупница на 27 май

926 000 лева печалба отчита за 2021 година Общинската болница в Дупница. Приходите през миналата година са близо 9 милиона лева. Това е с 2,5 милиона повече от предходната година. Натрупаните задължения от над 1 милион лева са почти изчистени, съобщи председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Според него финансовите резултати на..

публикувано на 20.05.22 в 15:37

Изпратени са документи за изграждането на нов мост над Струма в Покровник

Областното пътно управление в Благоевград изпрати на 19 май в Агенцията по обществени поръчки за предварителен контрол данните, във връзка с предстоящото обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство на нов мост над река Струма на пътя Благоевград - Покровник. Задължителният..

публикувано на 20.05.22 в 15:12

Деца учат сред природата

Учениците от 3 "а" и 3 "б" клас на СУ "Васил Левски" гр. Брезник, проведоха час на открито сред природата. Той се състоя в Горски разсадник "Старият яз" край града. Събитието се реализира по идея на Нели Асенова, ръководител на клуба "Пътешественици из етнографията на Граово", с любезното съдействие на Държавно горско стопанство (ДГС) - Брезник...

публикувано на 20.05.22 в 15:07

Кметът на Благоевград предлага заседанието на комисиите към ОбС да се проведе на открития басейн

Кметът на Благоевград Илко Стоянов отправи покана до председателя на Общинския съвет в Благоевград Радослав Тасков заседанието на постоянните комисии във връзка с предложението за провеждане на референдум да се проведе на открития плувен басейн. На него ще бъдат обсъдени въпроси, касаещи състоянието на нефункциониращия аквапарк от години,..

публикувано на 20.05.22 в 15:04

Сигнал за нарушение в „ДЛС ДИКЧАН“

При проверка на добита иглолистна дървесина на временен склад в обхвата на териториалното поделение, са установени несъответствия между описаните и наличните асортименти. Служители на териториалното поделение са приели дървесина, която е описана като „обли занаятчийски материали“, а в същото време служителите на ЮЗДП установили, че в партидата..

публикувано на 20.05.22 в 14:44

Училище отглежда пчели

Начално училище „Яне Сандански” – Разлог отпразнува Световния ден на пчелата. Денят се отбелязва от 2018 г. и е одобрен от Общото събрание на ООН на 20 декември 2017 г. с цел да се информира обществеността за значението на пчелите и пчелните продукти. Училището в Разлог е единственото в страната, което отглежда пчели и притежава апископ – френски..

публикувано на 20.05.22 в 13:25