Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23.01.2022 г., 06:00 – 09:00 ч., "На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Снимка: Валери Леков

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. 

Минути за православие с отец Светослав Кючуков.  

„ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Гласът на науката: градско земеделие във време на здравна, икономическа и климатична криза – Радина Калдамукова от платформата  „Климатека“. 

В очакване на празника на мелнишкото вино „Златен грозд“ – Сашо Филипов, кмет на Мелник



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Да се хванем за зелено“ в Подгорието“! С какво ще бъдат изненадани гостите на тридневния празник, организиран от Сдружение "Биоматера" и Slow Food в България, разказва София Илкова, един от организаторите.  Как един селски център може да придобие европейски вид? Разговор с Радостина Сусанина, кмет на село Овчарци, община..

публикувано на 16.04.24 в 06:00

"По първи петли“ с Агнес Манова

Минералната вода от местността „Лесков дол“ е известна от векове в Брезник като „светената вода“. Историята на минералния извор Желязна вода разказва Станислава Георгиева,  директор на Държавен архив–Перник. „Да запалим и съхраним огъня български“ – каузата на хореографа и председател на Български арт и фолклорен център „Нестия“  Христо..

публикувано на 16.04.24 в 02:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Българското национално стопанство и политическите трусове: А сега накъде – по темата ще разговаряме с проф. Преслав Димитров, преподавател в Стопанския факултет на ЮЗУ. Предприемачеството и бизнес климатът у нас - ще чуем мнението на бившия вицепремиер Лидия Шулева, в качеството й на член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България...

публикувано на 15.04.24 в 08:10

"Събуди деня" с Агнес Манова

Благотворителни акции в подкрепа на Вили от село Крупник. За съпричаснотта и подкрепата към младата жена ще обясни Александър Равначки, кмет. Предстои 14-тото издание на Националния конкурс "Най-зелените компании в България 2024“. Идеята зад инициативата е да бъдат отличени усилията на бизнес компании, общини, неправителствени..

публикувано на 15.04.24 в 04:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

„Защотковците“: За четенето и децата ще говорим с детската авторка Нонка Кръстева. В Дупница ще гостува изложбата „Чудотворни икони и свети мощи на Балканите“. Интервю с Анелия Геренска, директор на историческия музей в Дупница. Иложба „Батак 1876 г. Хроника на една безсмъртна пролет гостува на ОИМ – Брезник“. Разговор с Емилия Велинова,..

публикувано на 14.04.24 в 09:47

„Изгрей, зора“ с Кирил Алексиев

Западните български говори – разговор с проф. Ана Кочева от БАН. Работата и срещите на „Пътуващото читалище“ – Ивайло Шопски. Николай Поппетров от Института за исторически изследвания към БАН – Българският Великден и Македония през 1941-ва година – разговор с продължение.

публикувано на 14.04.24 в 07:00

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Четвъртата неделя на Великия пост: Преподобни Йоан Лествичник – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката  „Лявото око на царя“. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Калцият в почвата: ново средство за борба с климатичните промени - Роман Рачков - агроном,..

публикувано на 14.04.24 в 04:00