Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Лавина повлече скиор в района на Седемте рилски езера

Скиор е предизвикал лавина днес в района на Седемте рилски езера. Той е бил повлечен от нея и частично затрупан, съобщиха от ПСС-Дупница. Скиорът е добре, но не е разполагал с лавинна екипировка.

От Планинската спасителна служба предупреждават, че с повишаването на температурите и вследствие на преноса на сняг от вятъра, североизточните склонове на езерата са с повишена лавинна опасност. 


Вижте още

По възрожденски: С нова визия във Факултета по изкуствата на ЮЗУ

Научните и сценични постижения на Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ днес бяха официално представени пред своята публика. С този акт факултативното ръководство презентира новата визия на петте специализирани катедри, в които се обучават неговите студенти. Поводът е предстоящото честване на 24-ти май - Деня на Светите братя..

публикувано на 19.05.22 в 15:23

Младеж загина в катастрофа край Сатовча

Около 11:20 часа днес е получено съобщение за това, че встрани от пътя между с. Сатовча и с. Кочан е открит лек автомобил “Тойота Ярис”, който е самокатастрофирал, а 19-годишният му водач от с. Сатовча е починал.  За случая е уведомена компетентната прокуратура. Работата по установяване на всички факти и обстоятелства по случая продължава–..

публикувано на 19.05.22 в 14:13

Протест на библиотекарите в Благоевград

Служителите на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград ще се включат в Националния протест на библиотекарите, насрочен за утре – 20 май.  Протестът ще бъде символичен, като служителите на библиотеката в Благоевград ще излязат пред сградата, за времето от 14 до 15 часа, с протестни ленти, а председателят на синдикалната..

публикувано на 19.05.22 в 14:01

Настаниха 90 украински бежанци в нови общински жилища в Благоевград

36 украински семейства и едно българско бяха настанени тази сутрин в общинските социални жилища в кв. "Освобождение" в Благоевград. Сред настанените са 40 деца, самотни майки с непълнолетни деца и 8 мъже. Жилищата са напълно нови и оборудвани с всичко необходимо за живот – телевизор, хладилник, кухненско оборудване, готварска печка, душ кабина,..

публикувано на 19.05.22 в 13:35

Акция за събиране на стара техника в Община Белица

Община Белица организира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съгласно подписан договор с организация ангажирана с дейности по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Акцията ще се проведе на 07.06.2022г. /вторник/ от 13:00 часа на центъра на гр. Белица  и селищата..

публикувано на 19.05.22 в 13:00

Двойна радост за семейството на кмета на Добринище

Общинското ръководство и администрацията на община Банско поздравяват кмета на гр. Добринище Петър Галчев и неговата съпруга Сашка Галчева за двойната радост в техния дом – раждането на близначките Ема и Ева. "Благословени да са със здраве, ум и красота! Да растат в мир и любов! Честито на цялото семейство!", пожелаха от общинското ръководство в Банско.

публикувано на 19.05.22 в 12:11

Украсяват пейки в Кюстендил с букви от азбуката

Пейките край градската библиотека в Кюстендил ще бъдат пребоядисани и украсени с буквите от българската азбука в гражданска инициатива. Акцията е на общинските съветници от гражданската листа на ПП "Партия на Зелените" и ще се състои на 21 май (събота), от 9:30 часа. Инициативата е посветена на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 19.05.22 в 11:51