Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Отменят фестивала "Златен грозд" в Мелник

Фестивалът на мелнишкото вино „Златен грозд“ се отменя, съобщиха от Община Сандански.
След извънредно заседание на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса в Благоевград, свикано от областния управител Валери Сарандев, беше взето решение да бъдат въведени допълнителни противоепидемични мерки на територията на област Благоевград, считано от 31 януари до 13 февруари. 
Фестивалът беше планиран за 12 и 13 февруари.

Вижте още

Протест на библиотекарите в Благоевград

Служителите на Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград ще се включат в Националния протест на библиотекарите, насрочен за утре – 20 май. Протестът ще бъде символичен, като служителите на библиотеката в Благоевград ще излязат пред сградата, за времето от 14 до 15 часа, с протестни ленти, а председателят на синдикалната..

публикувано на 19.05.22 в 14:01

Настаниха 90 украински бежанци в нови общински жилища в Благоевград

36 украински семейства и едно българско бяха настанени тази сутрин в общинските социални жилища в кв. "Освобождение" в Благоевград. Сред настанените са 40 деца, самотни майки с непълнолетни деца и 8 мъже. Жилищата са напълно нови и оборудвани с всичко необходимо за живот – телевизор, хладилник, кухненско оборудване, готварска печка, душ кабина,..

публикувано на 19.05.22 в 13:35

Акция за събиране на стара техника в Община Белица

Община Белица организира акция за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, съгласно подписан договор с организация ангажирана с дейности по оползотворяване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване. Акцията ще се проведе на 07.06.2022г. /вторник/ от 13:00 часа на центъра на гр. Белица  и селищата..

публикувано на 19.05.22 в 13:00

Двойна радост за семейството на кмета на Добринище

Общинското ръководство и администрацията на община Банско поздравяват кмета на гр. Добринище Петър Галчев и неговата съпруга Сашка Галчева за двойната радост в техния дом – раждането на близначките Ема и Ева. "Благословени да са със здраве, ум и красота! Да растат в мир и любов! Честито на цялото семейство!", пожелаха от общинското ръководство в Банско.

публикувано на 19.05.22 в 12:11

Украсяват пейки в Кюстендил с букви от азбуката

Пейките край градската библиотека в Кюстендил ще бъдат пребоядисани и украсени с буквите от българската азбука в гражданска инициатива. Акцията е на общинските съветници от гражданската листа на ПП "Партия на Зелените" и ще се състои на 21 май (събота), от 9:30 часа. Инициативата е посветена на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на..

публикувано на 19.05.22 в 11:51

Наемат безработни по програма в област Перник

150 безработни в област Перник ще могат да бъдат наети на работа по регионалната програма за заетост. За реализацията на програмата са предвидени 644 640 лв. Средствата са четири пъти повече спрямо предходната година, съобщават от областния пресцентър. От програмата ще могат да се възползват продължително безработни, безработни младежи до 29 г.,..

публикувано на 19.05.22 в 10:31

Акция на полицията в Перник

Множество нелегално продавани дрехи са иззети за пореден път от магазин в Перник. Установени са около 160 броя дрехи и артикули на световноизвестни марки, продавани без съгласието на притежателя на изключителното право.  Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР.  Образувано е досъдебно..

публикувано на 19.05.22 в 10:16