Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10.08.2022г., 07:00 – 11:00ч. „Събуди деня“ с Бойка Браткова

За бодър старт на деня ще се раздвижим до подножието на Пирин за да разберем какви са тънкостите при брането на боровинки.

Малките жители на Банско пък ще ни разкажат какво за тях представлява лятната ваканция и защо компютърните забавления не са по вкуса им.

Ще останем в курортната община и чрез представителите на местния Съюз по туризъм. Има ли раздвижване в сектора ще ни каже секретарят на браншовата организация, Зорка Тумбакиева.

За проблемите на малките общини и за финансовите предизвикателства ще чуем кмета на община Бобошево, Крум Маринов.

Ще продължим темата за местните власти на фона на политическата стагнация у нас и с председателя на Граждански форум „Балканика“, Цоня Кръстева от Благоевград.

Настоящата икономическа обстановка и проблемите на малкия и среден бизнес ще анализира макроикономистът, проф. Ганчо Ганчев.

Енергетиката като политически инструмент за манипулация – по темата ще чуем научния секретар на Стопанския факултет в ЮЗУ, доц. Владимир Ценков.

Геополитическата карта на Балканите в настоящата обстановка ще очертаем с преподавателя по международни отношения, доц. Димитър Тюлеков.

А журналистът от Скопие, Владимир Перев, ще разкаже върху какво акцентира в момента тамошното българско електронно издание „Трибуна“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня“ с Росинка Проданова

„Зеленият преход в България - възможности, ползи и фалшиви решения“ – пряко от форум в София Тодор Тодоров, енергиен експерт. „ ТЕЦ „Бобов дол“ трябва да остане ключова част от енергийната система на България“  – Първан Дангов, кмет на община Дупница  за енергийната сигурност и политическите катаклизми. 20 години България член на..

публикувано на 29.03.24 в 08:30

"Събития и личности" с Райна Ванчева

След шестата поправка на Конституцията: нова процедура за назначаване на служебен кабинет. Ще се стигне ли до конституционна криза, заради новите механизми за избор на служебен премиер? - коментар на Велислав Величков, юрист от “Правосъдие за всеки”. Провал на мандатите за съставяне на правителство и нови избори - защо се стигна дотук?..

публикувано на 29.03.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

„Осиновяването, добре дошло, дете!“ е терапевтична група за родители, осиновили деца, която създават детският психолог Невена Иванова и Теодора Тодорова, осиновител. Тяхната обща цел и мисия е да помагат на осиновените деца, на техните родители, на кандидат-осиновители и всеки, който  иска да се докосне до темата осиновяване.  Асоциация..

публикувано на 28.03.24 в 08:35

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

Превенция на наркоманиите – възможна ли е мисията? Разговор в студиото с Магделена Рахова, председател на Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград, с бивша съпруга на наркозависим и с Наталия Георгиева, училищен психолог в 7 СУ „Кузман Шапкарев“ Благоевград. Ефирните телефони - 073 88 33 15, 073 88 33 16, ще бъдат отворени за..

публикувано на 28.03.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Как върви подготовката за прием на ученици в първи клас в Благоевград? Задаваме въпроса на Василиса Валеова, председател на Комисията по образование, култура и вероизповедание към ОбС. Община Сатовча ще строи площадка за медицински хеликоптери. Интервю с кмета Арбен Мименов. Европейски гид: Бъдещето на Европейския съюз между Зеления..

публикувано на 28.03.24 в 04:05

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Лек спад в цените на храните в края на март отчитат от ДКСБТ. Каква пазарна тенденция да очакваме в близко бъдеще и как ще се отрази на пазара нестабилната политическа обстановка в страната? Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища.  „Земеделска рубрика“ Над 1 милион..

публикувано на 27.03.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Втори СТЕМ център изграждат в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Якоруда. Разговор с директора Николай Хаджиценев и учителя по физика и химия Мустафа Кунгьов. Традиционният панаир за професионална реализация започва в Американския университет в България. Млади таланти срещат работодатели.   Обучителен лагер по изкуствата ще се проведе..

публикувано на 27.03.24 в 08:15