Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Събуди деня“ на 24 януари 2023 г. с Давид Калпачки

По пътя за „Шенген“: Послания и изводи от ключовата визита на австрийския канцлер у нас, инициирана от президента Румен Радев - коментар на дипломата и бивш зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. С него ще говорим и за изказванията на посланик Херо Мустафа от последните няколко дни.

След нападението над Християн Пендиков – какви са реакциите на властите у нас и в Република Северна Македония – разговор с Петър Колев, председател на Гражданския демократичен съюз.

Образователният сайт „Как се пише?“ определи „думата“ на изминалата година, чрез онлайн допитване. Какво показват резултатите? – Отговорът от журналиста и преподавател по български език и литература Доротея Николова.

Живеем ли по-добре от нашите родители? А как ще живеят децата ни? – Отговор на тези и други въпроси дава последното глобално изследване на „Галъп“. Какво мислят българите? – Разговор с социолога Яница Петкова.

В очакване на фестивала „Сурва“ – участници, програма и съпътстващи прояви – разговор с Кристиян Петров, отдел „Връзки с обществеността“ в община Перник.

Вижте още

„Сюжети от деня“ на 30 януари 2023 г. с Иван Лазов

48-мото Народно събрание приключва своята работа. Какво успя да постигне? Емил Димитров-Ревизоро, бивш народен представител и министър. По инициатива на народния представител Николай Табаков бе открита изложба в парламента „Деца /не/ като другите“. Изненада ли ни снегът в края на януари? Каква е обстановката в общините? Владимир..

публикувано на 30.01.23 в 08:25

„Идеи, интереси, бизнес“ на 30 януари с Бойка Браткова

Бъдещето на автомобилната индустрия и новите технологии – по темата ще разговаряме със собственика на автосалон в Благоевград, Васил Новоселски. Да очакваме ли рязка промяна в цените на имотния пазар – ще чуем анализа на председателя на Националното сдружение „Недвижими имоти“, Добромир Ганев. Историята като учебна дисциплина – за..

публикувано на 30.01.23 в 08:15

„Събуди деня“ на 30 януари 2023 г. с Биляна Славчева

„Актуално“ Благоевград вече ще има денонощна аптека. Как приемат това дългоочаквано събитие благоевградчани и доколко ще бъде удобен ротационният принцип за работа на аптеките? Репортерска проверка.  „Живей на чисто“ Защо са скандални промените в Закона за горите? Кои от са най-притеснителните и каква е реакцията на..

публикувано на 30.01.23 в 06:00

„Неделя у дома“ на 29 януари 2023 г. със Зоя Караджова

„Защотковците“: Феята на зъбките е един от най-желаните посетители през детството, за среща с нея мечтае и Георги, който с огромно нетърпение чака да му падне първото зъбче. Най-после сняг! Интересни факти за снежинките. „Леа + Перла“ - приказка, вдъхновена от истинска история. Разговор с авторката Яна Василева – Цури. За..

публикувано на 29.01.23 в 08:00

„На отворен прозорец“ на 29 януари 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация. Минути за православие - отец Светослав Кючуков. „ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО“: Ниско въглеродните строителни материали – ключов фактор за намаляване на парниковото въздействие на сградите – Николай Петков от екологичното сдружение „За Земята“. Защо хората се дистанцират от..

публикувано на 29.01.23 в 06:00

„Студио Спорт“ на 28 януари 2023 г. с Петрана Кимчева

Минути за шампиони: Евелина Николова – олимпийска медалистика от Токио – спортист на община Петрич за 2022 година. Разговор с Радослав Янков за Световната купа по сноуборд, провела се в Банско. Децата и спорта: Венеса Ханджийска от клуб по лека атлетика „Джордан“ с първи успехи за годината. На кои футболни турнири ще бъде..

публикувано на 28.01.23 в 08:00

„Сюжети от деня“ на 27 януари 2023 г. с Агнес Манова

Над 23 хиляди сигнала за онлайн посегателства срещу деца са получили в Националния център за безопасен интернет, който след 16 години е застрашен пред закриване. Причините – липсата на държавно финансиране. За търсените решения е разговорът с Антоанета Василева, експерт и координатор в Националния център за безопасен интернет. Стартира..

публикувано на 27.01.23 в 08:00