Трансграничните права на потребителите в Европейския съюз разясняват в Гоце Делчев на 8 октомври

7
Снимка: БГНЕС

Информационната кампания за разясняване на трансграничните потребителски права в ЕС се организира от функциониращият към Комисията за защита на потребителите „Европейски потребителски център“-България, Центъра за развитие на човешките ресурси и мрежата ЕВРОПА ДИРЕКТНО. Инициативата стартира от Гоце Делчев на 8 октомври и ще премине през градовете Девин, Батак и Велинград.

"Целта на кампанията е да се разяснят на местните общности, трансграничните права на потребителите в ЕС, когато искат да пазаруват, учат или работят в чужбина“-съобщи за Радио Благоевград Игнат Арсенов, директор на „Европейския потребителски център“-България, в интервюто на Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите, гост в рубриката „На твое място“.

„Тази година кампанията се провежда в Южна България. Първият град, в който ще спре информационното турне е Гоце Делчев. От 16 ч. на площада в града, експертите ще обяснят на гражданите трансграничните им права при различни потребителски проблеми и институциите, към които могат да се обърнат при нужда“-коментира още Игнат Арсенов.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Димитър Маргаритов с Игнат Арсенов в звуковия файл...Галерия