Радио Благоевград е партньор на Международния детски етнофестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа"

На 31 май и 1 юни в Летния театър на село Минерални бани, област Хасково ще се проведе XIX Международен детски фестивал "Децата на Балканите - с духовност към Европа", на който партньор от няколко години вече е Радио Благоевград.

Двама лауреати на конкурса "Звезди в Радиото 2019г" ще се представят на фестивала, като участието им е специална награда от Регионалния съвет на КНСБ - Благоевград. На самия фестивал Радио Благоевград ще връчи своя награда в категорията "Изпълнители" - професионален студиен звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на медията.

Фестивалът се провежда под патронажа на Бисер Петков - министър на труда и социалната политика.  Председател на организационния комитет е Пламен Димитров –Президент на КНСБ и председател на УС на Благотворителен фонд „Проф. Д-р Желязко Христов“. Организатори са КНСБ, община Минерални бани и Благотворителен фонд „Проф. Д-р Желязко Христов“. Медийни партньори са БНР – Радио Благоевград и БНТ.  Партньорството на Радио Благоевград е част от инициативата на медията „Инвестирай в младостта“.