Предстоят много разговори за решаването на проблемите с водоснабдяването в община Струмяни

Това стана ясно след среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството с участието на зам.-министър Николай Нанков, областния управител на Благоевградска област и председател на Асоциацията по ВиК в областта Бисер Михайлов, директора на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД- Благоевград инж.Росица Димитрова, кмета на общината Емил Илиев, председателя на Общинския съвет в Струмяни Златка Яневска и представител на Инициативния комитет от общината. 

Жители на община Струмяни протестираха срещу повишената цена на водата. Има и искания за напускане на Асоциацията по ВиК. Според жители на общината това не е нужно. Според кмета на община Струмяни трябва да има разговори, тъй като напускането на Асоциацията по ВиК няма как да стане толкова лесно, а и то ще бъде в нарушение и на европейските изисквания и ще попречи за осигуряване на допълнителни средства за поддържането на ВиК системата и ще попречи за модернизацията й.

В звуковите файлове можете да чуете  участието в предаването "Днес" на кмета на община Струмяни Емил Илиев и записа с мнението на кмета на село Илинденци Илия Башлиев по време на един от протестите - >