80 участници превърнаха „Мечи крос“ в оспорвано състезание и празник

Снимка: Община Белица

      Спортното събитие откриха кметът на община Белица Радослав Ревански и Станимир Симеонов – журналист, спортен коментатор, радетел на българския спорт и председател на сдружение „Пловдив бяга”. Олимпийският шампион Стоян Делчев даде старта на Националния крос по планинско бягане за Купата на кмета "Мечи крос" – Белица 2019" точно в 10.30 ч. днес.  

     За четвърта поредна година победител в кроса на дистанцията от 12,7 км, носител на Купата на кмета и златния медал стана Гено Увардов от Пловдив. Сребърния медал за второ място стана притежание на Георги Василев от Белица, а бронзовия медал заслужи Димитър Мавродиев.

     Победител на 12,7 км при жените, носител на Купата и златния медал, стана  доц. Малина Иванова от София. Сребърна медалистка е Ивана Мраценкова от Белица.

     На по-късата дистанция от 4 км, на която се състезаваха момчетата и момичетата, носители на купата станаха Салих Ахмед Црънгалов и Цветелина Радославова Тодорова – и двамата от Белица. На второ и трето място, със сребърен и с бронзов медал, при момчетата бяха отличени Асан Емин Атипов и Мустафа Емин Атипов, а при момичетата – Джемиле Салих Козларева и Кристина Димитрова Мавродиева.

     Най малкият участник – Александър Чорбаджиев, който е на 6 години, заедно с  Ахмед Ревански и Сабри Кьосов от Белица получиха специалните награди на Фондация „Четири лапи“.

     Кметът на община Белица Радослав Ревански благодари на всички участници в кроса, а на всички организатори от Фондация „Четири лапи“, сдружение „Пловдив бяга”,  Община Белица и читалището, благодари за отличната организация при провеждане на състезанието.