Община Гоце Делчев отбелязва годишнината от Илинденско-Преображенското въстание

     Община Гоце Делчев организира събор в село Попови ливади по повод 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 3 август.

     Програмата ще започне в 10.30 часа, пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади, със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско-Преображенското въстание и молебен за здраве, отслужени от Неврокопския митрополит Серафим. На паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя, в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.

     В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничен концерт. В програмата ще участват оркестрите „Щуро маке“, „Импулси“, „Уникат“, „Ивелия“, „Фолк мания“, „Македонски ритми“, „Европа“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специалното участие в празничната програма е на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл,  Димитър Туджаров – Шкумбата и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци от град Гоце Делчев.

     Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до село Попови ливади. Автобусите ще тръгват от площад „Гоце Делчев” от 8.00 часа и ще се връщат обратно след 16.00 часа.