Изготвят експертен доклад за ремонта на моста на АМ "Струма при Дупница

Участъкът от автомагистрала „Струма“, между Дупница и Бобошево, е компрометиран сериозно след пожара вчера и остава затворен за неопределено време. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ след приключване на първоначалния оглед на място от експерти на Института по пътища и мостове и фирмата-изпълнител на отсечката. Агенцията е сезирала прокуратурата за нерегламентираното депо за вторични суровини на голям терен под на магистралата и ще предяви иск за покриване на щетите от фирмата. Кметът на Дупница Методи Чимев обяви, че от месец април е сигнализирал институциите за проблема, но ефективна реакция не е имало.

Тонове отпадъци има под виадукта на магистралата. Освен пластмаса и хартия, има и грамада от неизползвани лекарствени опаковки на завода в Дупница. От Пътната агенция са поставили ултиматум за тяхното премахване в кратки срокове, а заради огромния пожар вчера председателят на УС е разпоредил проверки в цялата страна. Има сериозни поражения по носещите конструкции на съоръжението е установил първоначалния оглед на експертите днес.

Вече са предприети и действия по отнемане на лиценза на фирмата за изкупуване и преработка на вторични суровини. Дружеството има наложени сериозни глоби  от РИОСВ-Перник за нарушения.

СнимкаГалерия