Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно!

„Пази живота на пътя – шофирай трезво и отговорно“ бе темата на семинара, огранизиран от Главна дирекция „Национална полиция“, който показа какви са усилията на най-важните държавни институции, имащи отношение към темата "безопасно движение". 

На семинара бе отчетено, че има намаляване на жертвите при пътно-транспортните произшествия, в сравнение със същия период на миналата година, но постигнатото не е достатъчно. До този момент в страната най-опасен месец е юни, ако говорим за пътното движение. След това в своеобразната класация са месеците май и март. Продължава засиленият контрол върху спазването на основните правила на пътя. Съставени са 1 380 000 хиляди акта за нарушения, 19 хиляди са нарушенията, свързани с употребата на алкохол, а от тях, според закона, престъпления са 2 800 – това са нарушения, свързани с установено количество на алкохола над 1,2 промила. Над 400 хиляди са нарушенията, свързани с превишени скорости на пътя. Това са превишения на скоростта до 30 км/час.

Снимка

В семинара взеха участие заместник-министърът на вътрешните работи Милко Вернер, началникът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски, главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов, Малина Крумова – председател на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, както и проф. Олег Асенов – член на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура“.

На семинара присъстваха 44 журналисти, двама от тях представители на чужди медии. В звуковия файл можете да чуете обръщенията на Христо Терзийски, Милко Вернер, Ивайло Иванов, Малина Крумова и Бойко Рановски. 

В звуковите файлове можете да чуете председателя на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата Малина Крумовакомисар Антон Доклев – началник-отдел „Охранителна полиция“ при ОД на МВР Благоевград, старши инспектор Славчо Ангелов – началник-отдел „Административно-наказателна дейност и отчет на пътно-транспортни произшествия“ при ОД на МВР – Благоевград , старши инспектор Радослав Боюклийски – началник на  сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Кюстендил.Галерия