11.11.2019 г., 21:00 – 23:00 ч., "Открити карти" със Силвия Домозетска

Спасимир Тренчев

21:00 – 23:00 часа

Водеща: Силвия Домозетска

"Открити карти" е предаване за диалога между покеленията, за възпитанието, за традиционните семейни и духовни ценности

Гост в това издание ще бъде учителят и писател Спасимир Тренчев. Преди броени дни излезе от печат най-новата му книга – "Заветът на Орфей". Ето как описва той на кратко процеса по създаването й:

"Заветът на Орфей“ не е поредната моя книга. Дори и сега се чувствам особено, защото се бях потопил в един различен, непознат и далечен свят. Древни времена на промени, преобразувания във физическото и в духовното развитие на хората по нашите земи. А и на самата планета. Не съм чел роман, нито съм гледал филм, които да разказват за Орфей от тази гледна точка – да представят учението му, да говорят за произхода на човечеството, за основаването на една цивилизация, за същността на светилищата, за ролята на звука и светлината.

Изключително съм благодарен на мисловния свят, че ми позволи да достигна до тази идея, да я разширя, и да се добера до много и интересни източници, за да мога да сътворя един забравен свят от предисторичността, когато времето е било не линейно, а циклично. Що шоколад изяждах след всяка сцена, за да се възстановя психически. Нищо не знаете "

В предаването "Открити карти" очаквайте още...