Димитър Бръчков положи клетва като кмет на община Петрич

  Димитър Бръчков положи клетва заедно с 33  избрани общински съветници от 13 политически формации и местни коалиции. Клетва положиха и кметовете на 24 кметства от община Петрич. Тържествената сесия откри областният управител Бисер Михайлов, който призова представителите на местната власт в Петрич да надграждат постигнатото досега, да работят всеотдайно и отговорно за избирателите, които им гласуваха доверие.  

 Председателят на ОИК Зорница Авгинова обяви официално резултатите от изборите – на първи тур Бръчков бе избран за кмет с подкрепата на близо 17 000 избиратели, което е 62.84% от подадените гласове. Авгинова връчи символите на града и общината на избрания за кмет Димитър Бръчков.


 От своя страна Димитър Бръчков заяви: „Днес поставяме ново начало, според волята на избирателите, затова наш основен дълг е да работим ефективно, а резултатите от работата да доведат до положителни промени за община Петрич“.

 За председател на ОбС Петрич бе избран Георги Тренчев по време на първото заседание на местния парламент, ръководено от най-възрастния общински съветник – Димитър Капитанов. Тренчев  оглави ОбС с гласовете на 26-ма от  33-мата гласували съветници.

  Отец Ангел Кочев отслужи водосвет за здраве и пожела на общинските съветници да работят с отговорност и любов за избирателите.


Галерия