Помощниците на Дядо Коледа изработиха сувенири за благородна кауза

Коледни звезди бяха първите сувенири, които изработиха учениците, в първия ден на Работилницата на Дядо Коледа, която отвори врати в Градската художествена галерия в Благоевград. Всички изделия, които ще изработят през седмицата малките помощници на белобрадия старец, ще бъдат дарени за благотворителния базар „Добрият дарява надежда“, който ще се проведе от 18 до 21 декември, в помощ на 11-годишният Деян Апостолов от Благоевград.

Това е една много благородна кауза, която сплотява хората в празничния месец декември, но идеята е и да научим децата на добро, да възпитаваме доброто в тях. Коледният дух да огрява, да стопля сърцата ни и на тези, които наистина имат крайна нужда“-коментира за Радио Благоевград Василиса Павлова, заместник - кмет по хуманитарните дейности в община Благоевград.


Някой от децата се затрудниха при изработването на коледните звезди, но по-важно бе желанието им да помогнат и дарят изработеното, за добрата кауза.


Децата бяха много развълнувани, когато разбраха, че ще участват в Коледната работилница, още повече, когато е за такава благородна кауза. Задачата бе малко сложна за тях, но с общи усилия и с голямо желание, мисля, че нещата се получиха“-коментира една от учителките от Четвърто училище „Димчо Дебелянов“ в Благоевград.

Трябва да бъдем добри, не само по Коледа и да помагаме на децата и на хората, които имат нужда“-бяха категорични малките помощници на Дядо Коледа.


Подробностите можете да чуете в репортажа на Биляна Славчева:


Галерия