Венци Терзийски със самостоятелна изложба

Произведенията на благоевградския художник Венци Терзийски се отличават със своята екстравагантност. Оригинални и експресивни, така самият автор описва картините, които е подбрал да представи пред благоевградската публика тази вечер в поредна самостоятелна изложба.

Аз никога не съм бил поръчков художник. Предлагали са хората-такава ще направиш, толкова пари ще ти дам. Но важното е на мен да ми е приятно, когато държа четката, защото онова нещо, което е в моето съзнание като желание за работа, то е през ръката и на платното отива. В живота може да бъдеш голем артист, но тук не можеш да излъжеш никого. Предпочитам първо себе си да не лъжа“ , сподели Венци Терзийски.

Като един от най-успешните благоевградски художници, така директорът на Градска художествена галерия - Благоевград Иван Милушев описва Венци Терзийски.

Един безспорен художник. Неща, които могат да се нарекат в най-проста формула колаж, в класическия смисъл на думата, но аз мисля, че е повече от колаж. Това са великолепни живописни работи. Жив и здрав да е, да продължава да работи и да ни радва с изложби.“

Всеки може да разгледа изложбата, която се намира във фоайето на Радио-телевизионния център до 5 март. Галерия