Дните на Тоскана в Бургас започват с пътешествие в подводния свят

  С впечатляваща изложба подводна фотография на италианския кардиолог Джовани Зморти и бургазлията Робърт Кирковски ще бъде открито   първото издание на “Дни на Тоскана” в Бургас на 17-ти юни от 18.00 часа в КЦ „Морско казино“. Експозицията включва..

публикувано на 11.06.13 в 13:23

Театралните празници в Ямбол започват с постановка на бургаски режисьор

  От днес в Ямбол започват традиционните Театрални празници "Невена Коканова". За 18-ти път ямболската публика посреща трупи от различни краища на страната. Селекцията и сега се е съобразила не само с разнообразието, но и с качеството на спектаклите,..

публикувано на 10.06.13 в 15:59

През есента отваря врати къщата-музей на Георги Баев

  Напълно завършено е строителството на изцяло обновената къща-музей, посветена на твореца Георги Баев. В нея ще бъдат изложени над 40 от картините на художника, които в момента се намират във фонда на Бургаската художествена галерия „Петко Задгорски“...

публикувано на 10.06.13 в 13:10

Руската култура отново идва в Бургас

  Дните на руската култура в Бургас ще се проведат за осми пореден път. Те са организирани  от община Бургас и Почетното консулство на Руската федерация в Бургас, с любезното съдействие на Лукойл Нефтохим Бургас и Руски културно-информационен център –..

публикувано на 10.06.13 в 08:15

Младите бургаски балетисти закриват с концерт учебната година

  С гала концерт  класовете по класически балет при Национално училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” – Бургас ще  закрият учебната година. В събота пред бургаската публика младите таланти ще покажат част от класическото..

публикувано на 07.06.13 в 12:08

Директорът Славов: Нямам вина за това, за което ме обвиняват

  Казусът с дисциплинарно уволнения директор на Природоматематическата гимназия в Бургас Станчо Славов продължава да се развива. В средата на май стана ясно, че дългогодишният ръководител на едно от най-елитните училища в Бургас е уволнен дисциплинарно..

публикувано на 06.06.13 в 15:49

Хорото пак ще се извие на бургаския бряг

  Над 200 участника от клубове за народни танци ще извият българско хоро за четвърти път в Бургас. Шест клуба тази година ще вземат участие в инициативата. "Хоро се вие, извива на бургаския бряг", ще е в неделя /9 юни/ от 18.30 часа на открита сцена..

публикувано на 06.06.13 в 13:14

Международният фолклорен фестивал в Бургас очаква участници от Европа, Азия и Африка

      Състави от четиринадесет държави ще вземат участие в Международния фолклорен фестивал в Бургас през август. Сред тях са Индонезия, Египет, Татарстан, Италия, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Словакия, Сърбия, Турция, Хърватия. Общо над 70 групи..

публикувано на 05.06.13 в 11:50

Двойно повече двойки по математика регистрираха бургаските кандидат-гимназисти

  Близо два пъти повече двойки на външното оценяване по математика след 7-ми клас са получили бургаските ученици в сравнение с миналата година. Това стана ясно днес,  след като бяха оповестени резултатите от външното оценяване. Лошите оценки по..

публикувано на 04.06.13 в 17:47

Училищните дворове са безопасни за бургаските ученици

  Няма опасни спортни съоръжения в дворовете на бургаските училища, показва проверка на община Бургас. Инспектирани са и електрическите инсталации на територията на учебните заведения, съобщи за радио Бругас Веселина Таралова, директор на дирекция..

публикувано на 04.06.13 в 15:33