Млади математици от цял свят пристигат на състезание в Бургас

В Бургас пристигнаха първите млади математици за участие в Световното математематическо състезание, започващо в неделя. Групата от Южноафриканската република бе посрещната от зам.-кмета по образование и култура Йорданка Ананиева. „Добре дошли в Бургас...

публикувано на 28.06.13 в 07:26

Допълнителна фигура ще се появи на пясъчния фестивал в Бургас

  Тя ще бъде изградена непосредствено преди откриването на тазгодишното издание на Пясъчния фестивал. Скулптурата ще бъде под формата на колона и ще изобразява логото на града ни, претендент за титлата „Европейска столица на културата през 2019 година“...

публикувано на 27.06.13 в 15:06

Очаквайте в събота първото издание на „Виа понтика“

В предаването отново ще следваме пътя по проекта „Виа понтика‘, който,  както вече знаете е един от най-големите правени до сега у нас в сферата на културния туризъм , и за неговата дейност, оценка и акценти, ще ни представи виждането си проф. Божидар..

публикувано на 27.06.13 в 14:52

Бургаска математичка завоюва сребърен медал в Балканската олимпиада

Осмокласничката от Природоматематическата гимназия в Бургас Мария делякова завоюва сребърен медал на завършилата в Анталия Балканска олимпиада по математика. Българските ученици спечелиха общо 6 медала в 17-тото издание на състезанието. Олимпиадата е за..

публикувано на 26.06.13 в 11:02

Концерт срещу дрогата на Охлюва днес

  Днес е 26 юни – Световен ден за борба с употребата и трафика на наркотици. По този повод общинският отдел „Здравеопазване и превенции“ и Младежкият културен център организират голям концерт. Под мотото „Обединени срещу дрогата!“ той ще се проведе..

публикувано на 26.06.13 в 10:53

Поредно съкровище ще гостува в Бургас

  За трета поредна година, след като имаха възможността да разгледат  Вълчитрънското и Рогозенското съкровище през 2012г. и Панагюрското златно съкровище през 2011г, бургазлии и гости на града ще могат да посетят изложба на ценни археологически находки...

публикувано на 25.06.13 в 12:49

Бау-бау шоу през юли в Бургас

  Басенджи – единственото в света „нелаещо куче”, ши-тцу, немски дог, величествени ротвайлери от Русия, йоркширски териер от Молдова, както и официално признатите от Световния киноложки алианс български породи – българско овчарско куче, българско..

публикувано на 25.06.13 в 10:49

Талантливи деца подпомогнаха връстници от Помощното училище

    Учебни касетофони и скицници подари на Помощното училище „Отец Паисий“ в Бургас фондация „Шанс за децата на България“. Това е резултат от проведената благотворителна акция с участие на възпитаниците на Центъра за млади таланти към фондацията и ученици..

публикувано на 21.06.13 в 10:16

Специалност "Психология" разкрива БСУ

  Националната агенция за оценяване и акредитация акредитира и с това легитимира обучение в професионално направление „Психология” в Бургаския свободен университет. Първите студенти – бъдещи психолози ще бъдат приети още за новата 2013-2014 учебна година...

публикувано на 20.06.13 в 13:26

Петдесет формации от шест държави ще пеят и танцуват в Царево

    Утре в Царево започва Четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал "Странджа моя, люлчина", който се провежда под патронажа на кмета на община Царево Георги Лапчев. Организатор е Народно читалище "Георги Кондолов 1914". Фестивалът се..

публикувано на 20.06.13 в 11:23