БДЖ инициира обществено обсъждане на проекта за закупуване на нови влакове

БДЖ организира обществено обсъждане на проекта за закупуване на нови влакове, съобщи в парламентарната комисия по транспорт изпълнителният директор на холдинга Никола Василев. През следващата година са предвидени около 100 милиона лева за нови вагони...

публикувано на 21.03.19 в 07:45

Общ морски проект свързва България, Гърция и Грузия

Пристанищната администрация на Александруполис, съвместно със Сдружение „Клуб за спортен риболов Гларус” – Бургас и Международния  център за социални и икономически изследвания – Грузия ще представят на 22.03.2019 г в Морската гара на Бургас..

публикувано на 20.03.19 в 16:13

От МТСП канят бизнеса от област Сливен на среща за еврофинансирането по процедура „Умения“

Министерството на труда и социалната политика, като Управляващ орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020, организира информационна кампания по процедурата „Умения“. Експерти на Управляващия орган ще представят условията за..

публикувано на 20.03.19 в 13:38

Дни на кариерата в Бургас

Националните дни на кариерата доведоха в Бургас представители на водещи български и международни компании.Те предлагат свободни стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. Една от фирмите , позиционирани край морето, традиционно ползва..

публикувано на 20.03.19 в 12:29

Бургазлии: Новата формула за изчисляване на пенсиите трябва да се промени

Бургазлии одобряват възможността пенсиите да се изчисляват по формула, която е по-благоприятна за всеки един човек, това показа анкета на БНР Бургас. Хората се надяват, че обявената калкулация ще бъде променена: Един човек да има ощетен, трябва да му се..

публикувано на 20.03.19 в 09:50

Трудова борса предлага работа за лято 2019

 Дирекция „Бюро по труда” Бургас организира провеждането на традиционната трудова борса в сферата на туризма и свързаните с него дейности. Ще присъстват работодатели от хотелиерския и ресторантьорския бранш, транспорта, търговията и услугите от Южното..

публикувано на 19.03.19 в 15:33

Отново променят изчислението на пенсиите

Премиерът Бойко Борисов е поискал да не се допусне ощетяване на нито един пенсионер при изчисляването на пенсията му. Това стана ясно след среща при министър-председателя със синдикатите, с управителя на НОИ и със социалния министър.  "Все още няма..

публикувано на 19.03.19 в 13:55

Форум за успешен работодателски бранд се провежда в БСУ

Форум на тема "Успешният имидж и факторите за изграждане на силен работодателски бранд"  се провежда днес в Бургаския свободен университет. Фокусът на събитието е върху стратегиите за изграждане и поддържане на силна работодателска марка, както и върху..

публикувано на 19.03.19 в 09:43

Зимен и летен туризъм за богатите индийци

Туристическите възможности на България представляват интерес за групата държави от БРИКС-Бразилия,   Русия, Индия, Китай и Южна Африка. Това каза председателят на АБВ- Бургас Антон Коджабашев, който се завърна от международен форум в Делхи...

публикувано на 18.03.19 в 13:01

Електронен бизнес наръчник ще помага на малкия и среден бизнес

Бизнес наръчник за малки и средни предприятия ще бъде публикуван на интернет страницата на Министерството на икономиката до дни. От него ще могат да се възползват всички предприятия, независимо дали започват своята дейност, искат да разширят своя бизнес..

публикувано на 16.03.19 в 13:30