Повече от две хиляди работни места по Южното ни Черноморие остават незаети

Две хиляди и седемстотин незаети свободни работни места има в   сферата на туризма по Южното ни Черноморие,  съобщиха от бюрото по труда в Бургас. Най-търсените длъжности обобщи Пенка Кирилова, директор на Агенцията по заетостта в Бургас. "..

публикувано на 27.05.18 в 08:39

Арт занимания в Акве Калиде днес

Различни от познатите досега арт занимания за деца ще бъдат включени в изданието на "Арт-и-Факти" на 27 май в ТК "Акве Калиде". Ателиетата за малките майстори и художници ще предложат изработване на декоративни пана за детска стая с историческа..

публикувано на 27.05.18 в 08:30

Балетният концерт на музикалното посветен на Мариус Петипа

По традиция класовете по класически балет при Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас  ще закрият учебната година с бляскав Гала концерт. Балетната феерия ще бъде посветена на гения в хореографията - Мариус..

публикувано на 27.05.18 в 08:27

Ришкият проход е затворен за движение

Ришкият  проход е затворен за движение.Причината е самокатастрофал снощи  молдовски тир. На остър завой  той се е наклонил, полягайки странично на крайпътен скат, съобщиха от бургаската полиция.От снощи се правят опити камионът да бъде изтеглен, но без..

публикувано на 26.05.18 в 16:25

Част от Българово без вода

Тежка авария остави западната част на Българово без вода.Тя е станала днес на ул. "Вапцаров", съобщават от кметството.  Спряно е   водоподаването. Работи се за  отстраняване на повредата.

публикувано на 26.05.18 в 14:55

Напусна ни Светлин Русев

На Черешова задушница ни  напусна един от най –големите  български художници  на нашето време -  Светлин Русев. 84 -годишният майстор на четката  е починал в дома си. Завършил  живопис при проф. Дечко Узунов, той  един от най-изявените български творци..

публикувано на 26.05.18 в 12:32

14 пакета с канабис в тайници намериха на ГКПП Лесово

14 пакета с канабис, укрити в тайници на лек автомобил с българска регистрация откриха при съвместна проверка гранични и митнически и служители на ГКПП Лесово, съобщават от МВР.   Лекият автомобил, управляван от български гражданин,  пристигнал на пункта..

публикувано на 26.05.18 в 11:08

„Хоро в Странджа“ ще се проведе в Малко Търново

Двудневен национален  фолклорен фестивал „Хоро в Странджа“ ще се проведе в Малко Търново. Парад- дефиле на фолклорните клубове, школи и самодейни състави, които участват в събитието  започва  от 16.00 ч. Малко по-късно на площад „Преображение“..

публикувано на 26.05.18 в 11:04

Бургаски ученици от ОУ" Братя Миладинови" и ОУ" Васил Априлов" с призови места в национален конкурс

Двама ученици от бургаското  ОУ "Братя Миладинови"  спечелиха  първо и второ място в Националното  състезание по български език "Пазим езика си", организирано от сдружение "Живата вода на България" и МОН. Те се състезаваха  с 600  деца  от цяла България..

публикувано на 26.05.18 в 10:23

Нов туристически център до Часовника

Нов туристически информационен център отвори врати в Бургас  Той е разположен в началото на ул. "Богориди" срещу Часовника в Бургас. Той навярно ще се превърне в най-посещавания, каза Росалина Димитрова, директор на ОП „Туризъм“ "С откриването на..

обновено на 26.05.18 в 08:51