Специалист по неврология преглежда безплатно в Бургас

Безплатни прегледи извършва д-р Димитър Генов, специалист по неврология и гръбначни изкривявания в Бургас. Благотворителната му кампания е за поредна година по повод Великден. От нея се възползват както деца със гръбначни изкривявания, така и..

публикувано на 12.04.18 в 08:10

Бургаски ученици ще се включат в инициативата „Лесовъд за един ден“

Ученици от 2 "в" и 4 "г" клас на бургаското ОУ "Братя Миладинови", ще се включат в инициативата „Лесовъд за един ден“, която ще се проведе на тракийско мегалитно светилище "Бегликташ", край Приморско. Чрез интерактивни игри и занимателни беседи..

публикувано на 12.04.18 в 07:52

Пристанище Бургас е затворено заради мъгла

Пристанището в Бургас е затворено заради намалена видимост. Забранено е маневрирането на всякакви плавателни съдове. Летището работи нормално, в 08.25ч трябва да кацне полет от София. Почти в цялата област има мъгла и видимостта е ограничена. Пътните..

публикувано на 12.04.18 в 07:46

Потомци на спасени евреи откриха мемориал на благодарността

Първият в Бургас паметник на благодарността от потомците на спасени евреи издигнаха в морския град днес. Мемориалът беше открит на ул. "Александровска" - до Часовника, в присъствието на десетки потомци на евреи, посланика на Израел у нас, представители..

публикувано на 11.04.18 в 17:50

Нови дебати за „зелената зона“ в Бургас

Предложението новата „зелена зона“ в Бургас да не работи през уикенда на общинския съветник Живко Табаков породи дебати в местния парламент. През декември миналата година бе взето решение от Общинския съвет да се въведе „зелената зона“, която да..

публикувано на 11.04.18 в 16:57

Инж. Стефан Златаров, ПП "Странджа": Ще обжалвам дисциплинарното си уволнение

Директорът на природен парк Странджа инж.Стефан Златаров, коментира за БНР – Бургас, че ще обжалва заповедта за дисциплинарно си уволнение, която е получил вчера сутринта. Това е станало в първия работен ден след завръщането му от няколко месечен..

публикувано на 11.04.18 в 15:24
Ивелина Василева

Ивелина Василева: Предстои да се обсъди въвеждането на ековинетка, но на този етап липсва законодателна инициатива

Все още идеята за въвеждането на цветните стикери за автомобили, показващи степента на вредните газове, отделяни от превозните средства не е влязла за обсъждане в парламентарната комисия по околната среда и водите. Това тепърва предстои, както и няма..

публикувано на 11.04.18 в 14:48

„Баядерка“ с премиера на бургаска сцена

Едно от най-зрелищните балетни произведения – „Баядерка“ по Лудвиг Минкус, ще бъде показано за първи път на бургаска сцена. Премиерата на класическия балет ще се състои на 26 април от 19.00 ч. в Бургаската опера. Творбата, към която хореографите..

публикувано на 11.04.18 в 13:42

Възпоменателна книга в памет на Тончо Русев пред Община Бургас

Възпоменателна книга в памет на композитора Тончо Русев е поставила Община Бургас. В нея всеки може да сподели спомените си за композитора, който почина снощи. Известни негови песни звучат от тонколоните поставени пред местната администрация...

публикувано на 11.04.18 в 13:09

Заработи телефон за сигнали за нередности в туризма

Министерството на туризма откри телефонна линия за сигнали свързани с нередности по Закона за туризма. Тя вече е  активна и денонощно потребители ще могат да дават информация за незаконни или недобри практики в сектора.Това  каза министърът на туризма..

публикувано на 11.04.18 в 12:39