Скулптори - резбари отново ще творят в Ясна поляна

Приморското село Ясна поляна за пореден път събира майстори на длетото в традиционния симпозиум по скулптура в дърво.  На „Ясна поляна 2015” 5 творци ще пресъздават своите идеи, вдъхновени от уникалната природа на селото. Сред тях са Андрей Москов,..

публикувано на 10.07.15 в 10:04

"Джаз в Бургас" от днес до неделя

Част от най-добрите български джаз музиканти ще се съберат от днес до 12 юли в нашия град за второто издание на фестивала "Джаз в Бургас". то ще бъде открито тази вечер от 18 часа в експозиционен център "Флора". Един от водещите проекти за вечерта е..

публикувано на 10.07.15 в 08:42

Пиян англичанин открадна бебе

31 годишен английски турист отседнал в Слънчев бряг, след употреба на значително количество алкохол, отнел насилствено от 28 годишна българка детска количка, в която жената разхождала 11 месечното си бебе. Бащата на детето – 28..

публикувано на 10.07.15 в 08:25

Кметът Николов разпореди да се оправят фонтаните

Нов ремонт на фонтаните на площад „Тройката“ в Бургас е причината те да не работят. Пред Радио Бургас, кметът Димитър Николов поясни, че е разпоредил проблемите с отводняването в района да бъдат отстранени и дотогава те няма да функционират:..

публикувано на 09.07.15 в 16:30

България още няма официална позиция по ТПТИ

Възможност или заплаха е подписването на Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции, което ще създаде единен пазар между Европейския съюз и Съединените щати? Дебатът около този въпрос се води вече втора година, а вчера..

публикувано на 09.07.15 в 16:16

Сгащиха на Северния плаж продавач на царевица

Нерегламентирана продажба на царевица на бургаския плаж установи Агенцията по безопасност на храните. Проверката на контролния орган по сигнал е първата за сезона на ивица по Южното Черноморие. Внезапната инспекция на Северния плаж засече млад мъж от..

публикувано на 09.07.15 в 16:03

Бургаските социални работници готови да се включат в бъдещи протести

Социални работници от Бургас подкрепиха стачните действия на колегите си в страната, които днес спряха работа за час. Само липсата на достътъчно време за организиране на протеста тук е причината те този път да не участват в него, коментира..

публикувано на 09.07.15 в 15:51

Серафим Тодоров ще тренира в Бургас, очаква бой с Флойд Мейуедър

Олимпийският шампион по бокс Серафим Тодоров ще проведе десетдневен лагер в Бургас. Той ще бъде част от подготовката му за завръщане на състезателния ринг. Тодоров сподели, че в морския град ще тренира основно на пясъка и ще работи за функционалните си..

публикувано на 09.07.15 в 15:32

500 000 лева глоба за замърсяване на природата иска екоминистърът

Глоба до 500 хиляди лева за оператор, който умишлено или случайно допусне замърсяване на околната среда, както и при създаване на рискове за защитени видове и за човешкото здраве. Това предложение за законови изменения представи министърът на околната..

публикувано на 09.07.15 в 15:21

Лукас Мaскиано с концерт на Острова

Любителите на испанските ритми ще могат да се насладят на таланта на популярния испански изпълнител Лукас Мaскиано тази събота, 11-ти юли от 21.00 часа. Страстни танго ритми и мелодични латино изпълнения ще звучат на откритата сцена на остров Анастасия...

публикувано на 09.07.15 в 14:36