Йовчев: Не можем да търсим демокрация с нарушаване на човешки права

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че сред протестиращите снощи е имало провокатори и мотивирани да предизвикват напрежение лица. Според него са нарушени конституционните права на народните представители и на журналистите, държани като..

публикувано на 24.07.13 в 13:40

SPIRIT-ът започва

    От петък до понеделник ще бъде ограничен достъпът до фестивалната зона на SPIRIT of Burgas. По улица „Княз Александър Батенберг“, която е в непосредствена близост до фестивалната зона, ще бъде забранено движението на автомобили и други моторни..

публикувано на 24.07.13 в 13:31

Созопол с награда за подкрепа на младежкото изкуството

  Кметът Панайот Рейзи получи плакет и диплом за изключителното съдействие и подкрепа, която оказва община Созопол за развитието и утвърждаването на Лятна академия на изкуствата-Созопол. Наградата бе връчена от артистичния директор на Лятната академия..

публикувано на 24.07.13 в 13:07

Бургаските данъчни наградиха гимназист

      Седемнадесетгодишният Миладин Дончев от ПМГ „Акад.Н.Обрешков” в Бургас  спечели първо място във визуалната категория на конкурса „Данъците, без които не можем”. Бъдещият дванайсетокласник получи награда – айфон, която му бе връчена от директора на..

публикувано на 24.07.13 в 13:03

Двадесетина са пострадалите пред парламента снощи

Лекарите от Спешната помощ в София са оказали помощ на 18 пострадали при сблъсъците пред Народното събрание миналата нощ.  Пострадалите са с контузии в областта на главата и подкожни кръвонасядания. Това съобщи за "Хоризонт" д-р Георги Гелев, директор на..

публикувано на 24.07.13 в 10:11

Млади англичани боядисаха детска площадка в „Меден рудник“

    Днес  англичани на възраст от 15 до 25 год. се заеха с боядисването на голяма детска площадка  в к-с "М.Рудник"-Бургас.  Групата от 30 юноши и младежи идва от Християнски център „Сион” в Бирмингам, Англия с благотворителна цел.  По време на..

публикувано на 23.07.13 в 17:36

Подготвят Петрова нива за тържествата за преображенци

Мемориалният комплекс в историческата местност Петрова нива ще бъде ремонтиран за честването на 110-тата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, стана ясно на пресконференция за предстоящите чествания. За да бъде отбелязано значението на..

публикувано на 23.07.13 в 14:33

Цигарите се нареждат до вестниците в Бургас

В павилионите за вестници вече ще се продават и цигари. Това реши на днешната си сесия общинският съвет в Бургас. След две процедури на гласуване и след близо час дебати бяха приети промени в наредбата за преместваемите обекти за търговски и други..

публикувано на 23.07.13 в 12:54

Български и турски студенти се гмурнаха в подводната археология

    Приключи първият етап от водолазната подготовка на участниците в Лятното училище по морска история и археология, организирано в рамките на съвместния българо – турски проект. Той се осъществява съвместно от Центъра за подводна археология в Созопол и..

публикувано на 23.07.13 в 12:31

Раздават брошури на плажуващите

Безплатни брошури с правила за безопасно плуване и плажуване пускат  от днес на Северния плаж в Бургас. Листовките ще се раздават превантивно на всички летовници, които посещават ивицата. В тях са изброени най-важните инструкции, които трябва да се спазват..

публикувано на 23.07.13 в 10:41