До 13 километра в час с тротинетка в Бургас

По-строги правила за електрическите тротинетки в Бургас предлага група общински съветници от Постоянната комисия по транспорт. Акцентът този път пада върху намаляването на скоростта и санкциите за неправилно паркирани и захвърлени на пътя тротинетки...

публикувано на 18.04.24 в 11:44

Бургас поиска от АПИ пари за цялостен ремонт на шосето до кв. Сарафово

Община Бургас отправи призив до Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да осигури средства за цялостен ремонт на шосето от Бургас до квартал Сарафово. Шосето е част от републиканската пътна мрежа, собственост на държавата и големите ремонти там..

публикувано на 18.04.24 в 11:27

Кариерен форум в Бургас среща ученици и студенти с бизнеса

Кариерен форум провеждат днес в Бургас Стопанският факултет на Софийския университет и филиалът му във фоайето на Културен дом НХК в морския град. Основният партньор на събитието е Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации –..

публикувано на 18.04.24 в 11:17

Отварят моста за плажа Нестинарка в Царево преди летния сезон

Мостът за плажа Нестинарка в Царево ще бъде отворен за леки автомобили преди началото на летния сезон, съобщи общината. В момента там се изпълняват укрепителни и ремонтни дейности. Мостът пропадна по време на проливните дъждове миналата..

публикувано на 18.04.24 в 10:55

Изложба отбелязва 90-годишнината от рождението на сценографа Тодор Станилов

90 години от рождението на големия български сценограф Тодор Станилов ще бъдат отбелязани с изложба в Градската художествена галерия "Петко Задгорски". Експозицията включени близо 40 картини, проекти за спектакли на бургаския театър, от фонда на..

обновено на 18.04.24 в 10:48
Язовир Камчия

Чистят язовир Камчия в Деня на Земята

Община Сунгурларе ще отбележи Международния ден на Земята с акция по почистване на опашката на яз. Камчия, съобщиха оттам. Язовирът снабдява с питейна вода областите Бургас и Варна. Акцията под мотото "Чиста природа - чиста вода" ще започне на 22..

публикувано на 18.04.24 в 10:32

ОУ „Васил Априлов“ с концерт по повод 65 години от създаването си

Марияна Стефанова е директор на основното училище от 20 години. Тя разказа за създаването на учебното заведение през далечната 1958-1959 година: „С протокол номер 22 от 5 септември на Изпълнителния комитет на градски народен съвет – Бургас..

обновено на 18.04.24 в 10:03
Снимката е илюстративна.

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус

5-годишни близнаци пострадаха при инцидент с автобус на градския транспорт в Бургас, съобщават от полицията. Те са седели в задната част на превозното средство. В района на бургаската улица "Чаталджа", шофьорът на автобуса е спрял рязко, което довело до..

публикувано на 18.04.24 в 09:46

Атанас Велков се завърна в Бургас с изложба живопис

Атанас Велков откри изложба „Живопис“ в бургаската галерия „Неси“. Той не е излагал свои картини в родния си град от 20 години. Обикалял е по света, живял и работил е на различни места. Сега се е установил в София.  Велков посвещава изложбата..

публикувано на 18.04.24 в 09:40

Откриват благотворителна изложба в Бургас

Благотворителната изложба ”Нека детските мечти да полетят“ще бъде открита Бургас. Тя е част на н ационално благотворително турне в подкрепа на талантливи деца от социално слаби семейства. Началото му ще бъде поставено в морския град.  Инициативата се..

публикувано на 18.04.24 в 09:20