Тръгва системата за подаване на е-заявления за гласуване в чужбина

Днес от 12 ч. на интернет страницата на Централната избирателна комисия започва да работи системата, през която може да се подава електронно заявление за гласуване извън страната. Срокът за подаване изтича в 24 часа българско време на 14 май...

публикувано на 23.04.24 в 09:44
Костадин Ангелов

Здравната комисия с извънредно заседание заради ситуацията с коклюша

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния..

публикувано на 23.04.24 в 08:43

Общинският съвет в Бургас гласува днес нова стратегия за платеното паркиране в Бургас

Предложение зелената зона за платено паркиране в Бургас да стане целогодишна, със зимно и лятно работно време, е част от дневния ред на местния парламент днес. Общински съветници предлагат и въвеждането на по-строги правила за електрическите..

обновено на 23.04.24 в 08:16

В Световния ден на книгата завършва "Маратонът на четенето" с БНР-Бургас (ВИДЕО)

На Световния ден на книгата и авторското право приключва „Маратонът на четенето“ на БНР-Бургас. В продължение на месец в училища и детски градини в Бургас представихме конкурса „Приказни истории с БНР-Бургас“, чието 8-о издание е в ход. Стотици..

публикувано на 23.04.24 в 08:01
Снимката е илюстративна

Затварят ул. "Иван Хаджипетров" в Бургас за изграждане на канализация

В Бургас от 9 часа днес се затваря за движение на МПС ул. „Иван Хаджипетров“ от кръстовището с ул. „Атанас Буров“ до кръстовището с ул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.  Причината е изграждането на канализационна мрежа на улиците „Атанас Буров“ и „Иван..

публикувано на 23.04.24 в 07:53

В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

Светият синод листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит. Сред шестимата номинирани не са включени епископ Йеротей и епископ Михаил, които бяха избрани през февруари, но впоследствие изборът е касиран, заради..

публикувано на 22.04.24 в 18:07

В Ямбол трима души са обвинени за участие в организирана престъпна група

Окръжната прокуратура в Ямбол привлече към наказателна отговорност трима души за участие в организирана престъпна група, като един от тях е ръководителят. Групата е създадена с користна цел, за да върши съгласувано престъпления на територията на..

обновено на 22.04.24 в 17:13

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на РИК

Областният управител проф. Мария Нейкова връчи печатите на председателя на Районната избирателна комисия /РИК/ Фани Семерджиева като символично начало на дейността на комисията за предстоящите избори, които ще се проведат на 9 юни. Събитието съвпадна с..

публикувано на 22.04.24 в 16:46

Немски град дари противопожарен автомобил на Царево

В немския град Барлебен, тържествено бяха предадени ключовете и документите за противопожарния автомобил, който местната общност дари на Община Царево. Автомобилът бе предаден от кметът на Барлебен г-н Франк Нейс на заместник-кмета Денис Диханов, който..

публикувано на 22.04.24 в 16:41

От днес може да се кандидатства с предложения по новата програма „Достъпна култура“

От днес (22 април) до края на месеца ще се приемат предложения по новата програма на Община Бургас – „Достъпна култура“.  Тя разширява възможностите за изява на творците, а също така качествено и разнообразно съдържание да стига до повече публики...

публикувано на 22.04.24 в 16:23