Обсъждат рефинансиране на дългосрочен дълг днес в Царево

В Царево предвиждат ремонти на детски градини и училища с пари от рефинасиране на дългосрочен заем. Два от обектите се намират в Ахтопол. Това са детска градина „Делфинче“ и основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Една част от финансите ще..

публикувано на 28.03.24 в 11:34

„Любов с вкус на лимони“ представя Димитър Никленов в Бургас

Новия си роман „Любов с вкус на лимони“ представя днес в Бургас писателят Димитър Никленов. Книгата разказва за едни съвременни Ромео и Жулиета, а финалът й отвежда читателите в Бургас. Любовта на главните герои  насочва вниманието към младите хора..

публикувано на 28.03.24 в 11:27

Двама души пострадаха при катастрофа на АМ "Тракия"

Двама души пострадаха при катастрофа в района на км. 339  на АМ "Тракия", съобщават от полицията. Участъкът е бил регулиран с пътни знаци заради ремонт.  55-годишен шофьор от Украйна, живеещ в Пловдив, се е движел с несъобразена скорост в района и..

публикувано на 28.03.24 в 09:11

Общинският съвет в Сливен заседава днес

Предстои днес Общинският съвет в Сливен да синхронизира Наредбата за упражняване правата на собственик на Общината в търговските дружества с общинско участие в капитала и общинските предприятия със Закона за корупцията.  Една от спорните  точки в дневния..

публикувано на 28.03.24 в 08:21

Третият мандат - в ръцете на ИТН

Днес в 11.00 часа държавният глава Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство на парламентарната група на "Има такъв народ". Така от партията на Слави Трифонов ще трябва да посочат кандидат за министър-председател. Това съобщиха от..

публикувано на 28.03.24 в 08:17

Водата ще бъде спряна в част от "Изгрев" и "Зорница" в Бургас

Водата ще бъде спряна днес  от 08:30ч до 16:00ч във високите зони на комплексите "Изгрев" и "Зорница".  Това съобщават от ВиК - Бургас.  Причината е извършването на строително -монтажни дейности. 

публикувано на 28.03.24 в 08:15

Дни на отворените врати във войскови район "Кабиле"

По повод 20 годишнината от членството на България в НАТО Дни на отворените врати организират 20-ти самоходен артилерийски дивизион и 42 механизиран батальон.  Днес и утре от 10  до 16:30 ч. двете формирования ще направят демонстративни центрове с..

публикувано на 28.03.24 в 07:46

Разположиха специален контейнер в Царево за стари мебели и дървени отпадъци

Община Царево и Кроношпан България подписаха меморандум за сътрудничество. Целта на партньорството е оползотворяване на дървесните отпадъци, образувани на територията на общината, намаляване депонирането на отпадък и подобряване на екологичните..

публикувано на 27.03.24 в 17:39

Ученици дебатираха по съдебни казуси в Окръжния съд в Бургас

Ден на отворените врати се проведе днес в Окръжния съд в Бургас. Инициативата беше организирана съвместно с Младежкия международен център и е под надслов „Правната гледна точка“. 18 бургаски ученици разделени в 6 отбора отговаряха на въпроси,..

публикувано на 27.03.24 в 17:13

Созопол осигури финансова подкрепа за боксьора Петър Драганов

Созополският боксьор Петър Драганов да получава финансово подпомагане от общината, реши днес общинският съвет на заседанието си. То ще е в размер на една минимална заплата месечно, която ще му бъде изплащана в продължение на година. „В края на..

публикувано на 27.03.24 в 17:05