Дете, полицай и депутат сред пострадалите пред централата на „Атака“

  Осем души пострадаха при снощните сблъсъци между симпатизанти на "Атака" и протестиращи. Един е арестуван. Седем часа продължиха антиправителствените демонстрации в София, предаде „Хоризонт“. Близо 7000 души излязоха на протест в София. Всичко започна..

публикувано на 18.06.13 в 08:46

Най-много руснаци, украинци и македонци харесват живота у нас

  В България са избрали да живеят около 42 хиляди чужденци, които съставляват 0,6 на сто от населението на страната, показват данни от анализ на Евростат за външното население в страните на ЕС. Около 11 хиляди от чужденците у нас са от страна-член на ЕС, а..

публикувано на 18.06.13 в 07:55

Министър Стойнев прогнозира по-евтин ток от юли

      От 1-ви юли цената на тока за битовите и промишлените потребители може да бъде намалена с 5 процента, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. Новият модел на ценообразуване е готов и ще бъде обсъден утре в Държавната..

публикувано на 17.06.13 в 16:00

Грузински танцьори се окичиха с „Атлиманска огърлица”

  Грузинският танцов състав „Имерети” заслужено спечели наградата „Атлиманска огърлица“ на кмета на община Приморско на завършилия в Китен едноименен международен фолклорен фестивал. Д-р Димитър Германов лично връчи почетния плакет и обеща, че община..

публикувано на 17.06.13 в 13:56

Черноморец с първа тренировка във Велинград

    Отборът на „Черноморец-Бургас“ проведе своята първа тренировка от подготвителния лагер във Велинград. „Акулите“ пристигнаха вчера в късния следобед и след като се настаниха, излязоха за своето първо занимание. Общо 23-ма футболисти потеглиха от..

публикувано на 17.06.13 в 13:19

Кметът на Ямбол влиза в съда заради прочутия блок 20

В Ямболският окръжен съд отново ще се гледа дело срещу кмета на града Георги Славов. Той е обвинен в ощетяване на общинския бюджет и нарушения при събарянето на блок 20 в жилищния комплекс "Райна Княгиня". Обвинението е за нанесена щета на общинския бюджет..

публикувано на 17.06.13 в 13:02

Радио Бургас посрещна лятото на руски и английски

  От днес радио Бургас премина на лятна програмна схема. Новинарските емисии в 11 ч. и 16 ч. ще звучат на руски и английски език, подготвени от Радио България. Специален акцент за гостите на Южното Черноморие е всекидневният „Руски час“, който започва..

публикувано на 17.06.13 в 12:03

Лятно училище по изкуствата ще има в Средец

    Лятно училище се открива  в Средец по инициатива на общината в партньорство с Тракийско дружество „Лазо Лазов”. Лятната занималнята е разделена на три модула и ще се провежда през юни, юли и август. Занятията ще започнат на 18 юни от 10 часа и ще се..

публикувано на 17.06.13 в 10:40

Започна сезонът на калкана

  Уловът на калкан вече е разрешен. Той беше забранен до 14 юни заради размножителния период. Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури обяви и зоните за извършване на рапаноулов в Черно море. Обособяват се 5 зони - 3 в северната част и 2 в южната...

публикувано на 17.06.13 в 10:07

Бургаски математици се представиха успешно в силен турнир

    С трето място, приз за  класиране в първата десетка и дипломи за отлично представяне се завърнаха младите бургаски математици от престижния фестивал „Золотое руно” в град Пицунда, Република Абхазия. Въпреки изключително силната конкуренция на 150..

публикувано на 17.06.13 в 10:02