И Бургас се отчете с нов протест

    Двайсетина души се събраха снощи на поредния протест пред сградата на общината в Бургас. Недоволните от управлението в страната отново настояваха за оставка, но не и преди да бъде приет нов изборен кодекс. Без напрежение и с познатите послания за..

публикувано на 25.07.13 в 08:47

Плевнелиев: Няма цел, която да оправдава насилието

„Протестите, на които сме свидетели през последните 40 дни, и начинът, по който протичат, показват как българското гражданско общество може да отстоява демократичните ценности, включително и по време на криза. Затова снощи се обърнах с призив да бъде..

публикувано на 24.07.13 в 17:06

Майстор на аерографа демонстрира изкуството си

    Въздух под налягане може да придобие съвсем друг смисъл, ако е в ръцете на правилния човек. Георги Лещаров от Панагюрище, например, го използва за да твори. Аерографията е сравнително нов метод на рисуване, който Лещаров представи в Бургас снощи,..

публикувано на 24.07.13 в 16:03

Малките грации отново ще се надпреварват в Бургас

  Четвъртото издание на международния турнир "Морски грации 2013" ще събере в зала "Младост" в Бургас рекорден брой участнички. От 25 до 28 юли за призовете ще спорят представителки на 24 спортни клуба, 14 от които от чужбина. Любителите на художествената..

публикувано на 24.07.13 в 15:44

Европейската комисия гостува за младежите в Бургас

    От петък до неделя в Морската градина на Бургас ще се проведе за втора поредна година изложението на инициативата „Младежта в движение" на Европейската комисия. Събитието цели да запознае младите хора с различни програми в областта на образованието,..

публикувано на 24.07.13 в 15:20

Йовчев: Не можем да търсим демокрация с нарушаване на човешки права

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев заяви, че сред протестиращите снощи е имало провокатори и мотивирани да предизвикват напрежение лица. Според него са нарушени конституционните права на народните представители и на журналистите, държани като..

публикувано на 24.07.13 в 13:40

SPIRIT-ът започва

    От петък до понеделник ще бъде ограничен достъпът до фестивалната зона на SPIRIT of Burgas. По улица „Княз Александър Батенберг“, която е в непосредствена близост до фестивалната зона, ще бъде забранено движението на автомобили и други моторни..

публикувано на 24.07.13 в 13:31

Созопол с награда за подкрепа на младежкото изкуството

  Кметът Панайот Рейзи получи плакет и диплом за изключителното съдействие и подкрепа, която оказва община Созопол за развитието и утвърждаването на Лятна академия на изкуствата-Созопол. Наградата бе връчена от артистичния директор на Лятната академия..

публикувано на 24.07.13 в 13:07

Бургаските данъчни наградиха гимназист

      Седемнадесетгодишният Миладин Дончев от ПМГ „Акад.Н.Обрешков” в Бургас  спечели първо място във визуалната категория на конкурса „Данъците, без които не можем”. Бъдещият дванайсетокласник получи награда – айфон, която му бе връчена от директора на..

публикувано на 24.07.13 в 13:03

Двадесетина са пострадалите пред парламента снощи

Лекарите от Спешната помощ в София са оказали помощ на 18 пострадали при сблъсъците пред Народното събрание миналата нощ.  Пострадалите са с контузии в областта на главата и подкожни кръвонасядания. Това съобщи за "Хоризонт" д-р Георги Гелев, директор на..

публикувано на 24.07.13 в 10:11