Първа копка на пречиствателна станция за Несебър и Поморие

Двама кмета – Николай Димитров на Несебър и на Поморие – Иван Алексиев дадоха началото на проекта "Събиране, пречистване и отвеждане на пречистените отпадъчни води от агломерация Несебър - Слънчев бряг - Равда" финансиран по ОП "Околна среда 2007 - 2013г."..

публикувано на 20.06.13 в 12:44

Виенско настроение завладява Бургас

В неделя Охлюва в Морската градина ще се превърне в незабравима лятна алтернатива за всички почитатели на стойностната музика. Поводът е първия от поредицата концерти обединени в инициативата “С виенско настроение“, който започва точно в 19.00 часа. За..

публикувано на 20.06.13 в 12:29

В Поморие обсъждат алтернативни форми на туризъм

    Община Поморие, съвместно с общините Айтос и Руен, кани всички заинтересовани на обществено обсъждане, което ще се проведе в понеделник. В неговите рамки ще бъдат представени пред местната общност разработените от фирма „Географика” ООД 7..

публикувано на 20.06.13 в 12:09

Петдесет формации от шест държави ще пеят и танцуват в Царево

    Утре в Царево започва Четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал "Странджа моя, люлчина", който се провежда под патронажа на кмета на община Царево Георги Лапчев. Организатор е Народно читалище "Георги Кондолов 1914". Фестивалът се..

публикувано на 20.06.13 в 11:23

Павел Маринов е новият управител на Бургаска област

    Начело на областната управа в Бургас застава Павел Маринов, реши днес правителството. Маринов е роден през 1964 г. Завършил е право във ВИ „Г. Димитров” (сега Академия на МВР). Председател е на УС на Института за регионални стратегии – Бургас...

публикувано на 19.06.13 в 15:49

Порт Бургас ще се стреми към еколиценз

    Екологични проблеми в района на бургаското пристанище няма. Замърсявания обаче не липсват главно в старата част на порта. Това показват резултатите от мониторинговата система, внедрена по проект Екопорт 8. Анализът от тях представи днес на семинар в..

публикувано на 19.06.13 в 15:36

Бургазлии харесаха общинските колела

    Бургазлии и гостите на града активно се възползват от общинските велосипеди под наем.  Четири от общо 12-те велостоянки вече са открити и желаещите могат да  ги ползват. Това са МКЦ, КЦ“Морско Казино“,Флората и Графична база. На всеки от тях има по 12..

публикувано на 19.06.13 в 14:55

Бизнес дами от Балканите се събират в Бургас

    Бургаският свободен университет ще бъде утре домакин на Международна конференция за жените и бизнеса от балканските страни. Събитието е четвърто издание, след проведените в предходни години в Турция, Македония и Босна и Херцеговина. Негови..

публикувано на 19.06.13 в 12:08

Парламентът отзова Пеевски

    Със 128 гласа "за" Народното събрание отмени решението за назначението на Делян Пеевски като председател на ДАНС. Това бе първа точка на днешното заседание на парламента. Председателят на ДПС Лютви Местан внесе предложението за решението, като заяви,..

публикувано на 19.06.13 в 11:21

Консулът на Украйна навести пострадалите деца в бургаската болница

      Снощи генералният консул на Украйна във Варна Ирина Дмитренко пристигна в  МБАЛ-Бургас, за да се увери на място какво е здравословното състояние на седемте деца, хоспитализирани с леки изгаряния по ходилата. След разговора си с началника на  Второ..

публикувано на 19.06.13 в 10:25