Представят в Бургас книгата за Апостол Карамитев „Рицарят на доброто“

Две литературни премиери ще зарадват четящата публика в Бургас, днес на 25 април. Това са книгите „Рицарят на доброто“, посветена на личността и творчеството на незабравимия актьор Апостол Карамитев и "Възхвала на провинцията”. Автори на първата книга са..

публикувано на 25.04.24 в 12:38
Снимката е илюстративна

Добър знак към туристическия бранш ще е приемането на промените в Закона за чужденците

Добър знак към туристическия бранш ще бъде приемането на промените в Закона за чужденците, което е включено в дневния ред на Народното събрание. Това коментира служебният министър на туризма Евтим Милошев в Бургас. Промените имат за цел да решат проблема..

публикувано на 25.04.24 в 12:05
Снимката е илюстративна.

Преобразуват училището в кв. „Рудник“ от обединено в средно

Общинският съвет в Бургас одобри преобразуването на училище „Св. Климент Охридски” в кв. Рудник от Обединено в Средно. Промяната ще бъде в сила от следващата учебна година. Към момента в учебното заведение има 179 ученици в 10 паралелки от 1 до..

публикувано на 25.04.24 в 12:00

В началото на юни „Алеф” награждава победителите в литературния конкурс

Стойността на човешкия живот и цената, която нашите предци са били готови да платят за неговото спасяване по време на Холокоста отвори врати към знанията и въображението на над 300 младежи от България, Израел, Германия, Румъния, Австрия, Унгария,..

публикувано на 25.04.24 в 11:37

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ в събота

Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура. Във времето от 11:00 до 14:00 часа екипът преподаватели в бакалавърската и..

публикувано на 25.04.24 в 11:27

Започва реденето на паважна настилка по ул. „Доктор Нидер“

Инспекция на ремонтните работи по ул. „Доктор Нидер“ направи к метът Димитър Николов и инж. Чанка Коралска, информират от Община Бургас. Там ВиК постави нови тръби, а след тях минаха и други оператори на подземни мрежи. Възложена е работа по..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Александър Секулов представя в Бургас "Възхвала на провинцията”

Писателят и лауреат на наградата „Христо Фотев“ Александър Секулов  представя днес в Бургас най-новата си книга "Възхвала на провинцията”.  Това е книга събрала негови кратки белетристични форми, малки текстове, създавани по различни поводи, философски..

публикувано на 25.04.24 в 10:42

Кворум има, а в кулоарите – спречкване между "Възраждане" и ПП-ДБ

В кулоарите на парламента отново се стигна до физически сблъсък между депутати от "Възраждане" и ПП- ДБ. А междувременно вътре в пленарната зала депутатите събраха кворум и заседанието започна. Това се случи, след като ГЕРБ – СДС влязоха. Така се..

публикувано на 25.04.24 в 10:26

Атентатът на летището в Бургас и отвличането на двама български моряци в проекторезолюция на ЕП

Терористичният атентат на летището в Бургас през 2012 г. и отвличането на двама български моряци през ноември 2023 г. са вкарани в проекторезолюция на Европейския парламент (ЕП) за Иран. Очаква се тя да бъде гласувана днес и е посветена на атаката на..

публикувано на 25.04.24 в 10:23

Спор в НС кой се е подписал под искането за оставка на Росен Желязков

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обвини вносителите на искането за отстраняване на председателя на НС Росен Желязков ПП-ДБ и БСП за липсата на кворум. "8 човека от ПП-ДБ и 6 човека от БСП не се регистрираха, с което събориха кворума. Когато се..

публикувано на 25.04.24 в 09:56