3 шампионски титли за състезателите по св. борба на "Черноморец"

С отличия се завърнаха състезателите от клуба по свободна борба "Черноморец" от Държавното първенство. Те завоюваха 3 шампионски титли, общо 7 медала и отборно второ място. Всички са възпитаници на  СУ "Юрий Гагарин". Лично-отборният шампионат в..

публикувано на 22.04.24 в 12:33

Археологическите разкопки може да забавят проекта за автогара в Созопол

Средновековен некропол откриха при разкопки на мястото на бъдещата автогара в Созопол в началото на април. Обектът се намира в местността „Провлак“ между стария и новия град. Именно добрата локация е причина мястото да бъде избрано за изграждането на..

публикувано на 22.04.24 в 12:27

Млади лекари преглеждаха в с. Дебелт

Над 80 профилактични прегледа извършиха от  Сдружение на “Младите лекари” в с. Дебелт. Сред тях е имало 75%  жени, и 25% мъже, като с редната възраст е била 73 години. Раздадени са множество информационни материали. С провеждането на подобен тип..

публикувано на 22.04.24 в 12:16

С писма и обаждане по телефона, НАП напомня за декларирането на доходите

НАП изпраща имейли или се обажда по телефона на физическите лица, за които има информация, че през 2023 година са получили хонорари, земеделски субсидии, суми от наложени платежи от продажби в Интернет и др., като им напомня, че трябва да декларират и..

публикувано на 22.04.24 в 11:57

От 15 май влиза забрана за строителството в Царево и Ахтопол

Забрана за извършването на строителни и монтажни дейности ще бъде въведена от 15 май в Царево и Ахтопол. Заповедта е подписана от кмета Марин Киров с оглед нормалното протичане на туристическия сезон.  След 1 юни няма да могат да се извършват строителни..

публикувано на 22.04.24 в 11:53

Цончо Ганев ще е водач на листата на "Възраждане" в Бургас

Зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев и този път ще е водач на бургаската листа на партията за предстоящите парламентарни избори, които ще са във формат  2 в 1 заедно с европейските. На второ място е Борис Аладжов, следват Звезделина..

публикувано на 22.04.24 в 11:07

Стефан Диомов за мюзикъла “Здравей! Как си, приятелю?”: Виждам песните си в цветове

Мюзикълът “Здравей! Как си, приятелю?” вече е факт. Една от най-разпознаваемите за всички поколения български песни е избрана за заглавие на спектакъла на Националния музикален театър в София. Тя подсказва на зрителите, че ще станат свидетели на..

публикувано на 22.04.24 в 11:00

"Кариерно изложение 8.0 - с поглед в бъдещето"

Ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации (ПГКПИ) представиха свои проекти, в областта на високите технологии, по време на кариерен форум в Бургас. Той се проведе за втора поредна година по инициатива на..

обновено на 22.04.24 в 10:42

"Списък на всички страхотни неща" на бургаска сцена

На 23 април Театър 199 представя най-новия си спектакъл „Списък с всички страхотни неща“, в залата на Кукления театър в Бургас,  от 19:30 часа.  „Списък на всички страхотни неща“ е от английските автори Дънкан Макмилан и Джони Донахю. Зрителите ще..

публикувано на 22.04.24 в 10:36

Хората с увреждания ще могат да паркират до три часа безплатно на Морска гара

Към БНР Бургас се обърна Димитър Иванов от Бургас. Той ни потърси , тъй като паркингът на Морска гара вече се заплаща от хора с увреждания, самият той е такъв. Слушателят твърди, че до преди два-три месеца,  той и негови познати, също хора с..

публикувано на 22.04.24 в 09:00