ТАРИФА за отразяване на предизборната кампания за избор на Парламент на 11.07.2021 в програмите на БНР можете да видите ТУК

ДЕКЛАРАЦИЯ за присъединяване към споразумението можете да изтеглите ТУК

СПОРАЗУМЕНИЕ за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

ДИСПУТИ - информация за безплатния и платените диспути по БНР Бургас, можете да видите ТУК

ПРАВИЛА - за реда и условията за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

ОБРАЗЕЦ НА ЗАЯВКА - за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

ОБРАЗЕЦ НА ДОГОВОР ЗА МЕДИЕН ПАКЕТ - за отразяване на предизборната кампания в програмите на БНР, можете да видите ТУК

СПИСЪК НА КОРЕСПОНДЕНТСКИТЕ ПУНКТОВЕ НА БНР - можете да видите ТУК

Информация за сключените ДОГОВОРИ, можете да видите ТУК

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

За контакти: 

БНР Бургас

8000 Бургас, ул. "Филип Кутев" 2

Мариана Рачева - експерт реклама

mariana.racheva@bnr.bg / reklama.burgas@bnr.bg
0882 709 230 / 0884 54 54 04
Пробно гласуване с машини и в община Царево от днес

Пробното гласуване с машини преди извънредните парламентарни избори на 2 октомври започна и в община Царево от днес, съобщиха от местната администрация. Специализирано устройство за машинно гласуване с инсталирана демоверсия / СУЕМГ / е осигурена за..

публикувано на 13.09.22 в 13:30

Страх ви е от машините? Отидете да гласувате пробно (видео)

Демонстрационно гласуване с машини организира Районната избирателна комисия в Бургас. В шатра до общината, експерти от комисията показват на хората как правилно да упражнят правото си глас на 2 октомври. Още в първите минути на старта на..

обновено на 13.09.22 в 13:05

Община Котел отказа да получи и инсталира изборна демо машина

Община Котел отказа да получи и инсталира в сградата си изборна демо машина. Това обяви председателят на РИК Сливен Елизабет Кендерян. Днес в Сливен пристигнаха пет демо машини, на които избирателите да се обучават и запознават с електронното гласуване. В..

публикувано на 12.09.22 в 15:54

22 машини за демонстрационно гласуване са вече в Бургас

22 машини за демонстрационно гласуване получи Областната администрация в Бургас. Те ще бъдат разпределени в 13-те общини на областта, като 6 от тях ще останат в областния център.  В Бургас демонстрационните машини ще бъдат разположени в залата на..

публикувано на 12.09.22 в 15:01
Лични документи

МВР със спецорганизация за вота, за да може хора без документи да гласуват

МВР прави специална организация за хората без документи, за да могат да гласуват. Затова в седмицата преди деня на вота - 2 октомври, българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават друг валиден документ, ще получат нов документ,..

публикувано на 09.09.22 в 12:11

платена публикация
Партия "Възраждане": Планът за спасението на България минава през спечелването на изборите

Председателят на партия „Възраждане“ д-р Костадин Костадинов и Цончо Ганев, заместник-председател на „Възраждане“ и водач на листата за 2-ри МИР  се срещнаха с бургазлии, за да им представят националните и регионалните приоритети на партията...

публикувано на 08.09.22 в 08:00

Бургас и регионът - предизборен диспут по БНР-Бургас

Бургас и регионът беше поставен на фокус в първия, безплатен, предизборен диспут по БНР-Бургас. 19 партии и коалиции бяха заявили участие в него, а кандидатите за депутати и представители, които участваха в него, на партии представиха своите приоритети за..

обновено на 07.09.22 в 16:09
Любомир Аламанов

Любомир Аламанов: Няма много сигнали, че днес сме обединени

„За съжаление не виждам много сигнали, че сме обединени като нация и като идея“, коментира Любомир Аламанов от Центъра за анализ и кризисни комуникации. Според него част от политическия елит се опитва по-скоро да разединени хората. „Да не..

публикувано на 06.09.22 в 09:48

Идея: Динамичен брой на мандатите във всеки район

Динамичният брой на мандатите в даден избирателен район е най-справедливата методология. Това коментира председателят на Районната избирателна комисия в Бургас Михаил Хаджиянев. Така участието в изборите във всяка област ще определя това число,..

публикувано на 05.09.22 в 15:00
Машина за гласуване

Планира се пробно гласуване с машини и в 5-те общини на Ямболска област

Пробно гласуване с демонстрационни машини ще се извърши и в петте общини на Ямболска област, предстои да бъде направен график, информираха от Районната избирателна комисия. Пробното гласуване ще се извърши с шест демонстрационни машини. За целта е..

публикувано на 03.09.22 в 15:00

До 17 септември се подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия и по настоящ адрес

До 17 септември се подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия и по настоящ адрес за участие в изборите на 2 октомври 2022 г.  Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното..

публикувано на 02.09.22 в 10:48
Михаил Хаджиянев

362-ма кандидати от Бургас се борят за 14 места в парламента

28 кандидатски листи са внесените и одобрените в бургаската Районната избирателна комисия. В тях има общо 362-ма кандидати за депутати, които ще се борят за 14 места, които дава 2-ри Многомандатен избирателен район. 28 е била бройката на..

публикувано на 31.08.22 в 15:10

ЦИК определи номерата на бюлетините за предстоящите избори

С жребий Централната избирателна комисия определи номерата в бюлетините за гласуване на предсрочните парламентарни избори. Първи беше изтеглен номер 15 - за партията на Стефан Янев "Български възход". От ВМРО, които получиха номер 5,  използваха прякото..

публикувано на 31.08.22 в 11:50
ЦИК

В ЦИК ще изтеглят жребий за номерата на партии и коалиции в бюлетината на 2 октомври

29 формации ще участват в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври - 23 партии и 6 коалиции. В 10,30 часа днес ще бъде изтеглен жребият за номерата им в бюлетината. Продължават преговорите по обществената поръчка, която ЦИК обяви за осигуряване..

публикувано на 31.08.22 в 08:00
Надпис с името на Ямбол и неговия девиз е новата придобивка, която ще радва жителите на града.

131 кандидати за 4 депутатски мандата в Ямбол

131 са кандидатите за народни представители, които ще се състезават за четирите депутатски места в Ямболска област. Водачите на основните партии в листите остават същите, както и на предходните избори. Двама зам.-председатели на 47-то Народно..

публикувано на 31.08.22 в 07:45

Двама депутати - целта на "Демократична България" в Бургас

Ивайло Мирчев отново ще води листата на "Демократична България" в Бургас, която бе внесена преди минути от втория в нея - Димитър Найденов. "Ще се борим поне за две депутатски места", коментира той.  "Приоритети ще са ни инфраструктурата, като..

обновено на 30.08.22 в 16:06

Бачийски: Приоритет ще ни е икономическото развитие на региона

Икономическото развитие на региона, сред което това на пристанището и на индустриалната зона край Равнец, ще са сред приоритетите на "Продължаваме промяната" в Бургас.  Това посочи при регистрацията на листата нейният водач Константин Бачийски.  Втори..

обновено на 30.08.22 в 15:56

Борисов: Кирчо и Асен си късат ризата, за да защитят "Лукойл"

От партия ГЕРБ заявиха, че ще работят за "100% диверсификация от "Газпром". Служебното правителство да не се връща към нов договор с руската компания, призова лидерът на партията Бойко Борисов. Б. Борисов: Ние щяхме да сме завършили Северния обход на..

публикувано на 30.08.22 в 12:27

Севим Али отново е водач на листата на ДПС в Бургас

Севим Али отново е водач на листата на ДПС за парламентарните избори в Бургаска област. От Движението за права и свободи регистрираха  в РИК Бургас пълна листа от 28 души. Целта им е да запазят трите си мандата от последните избори и да имат остатък..

публикувано на 30.08.22 в 12:17
Бойко Борисов

Б. Борисов: Ние щяхме да сме завършили Северния обход

Средствата за капиталовите ремонти стоят в бюджета, защото се харчат за други неща, каза Бойко Борисов при посещението си в Бургас. Той посочи, че Северният обход сега е на етапа, на който са го оставили. "Километрични опашки, губене на..

публикувано на 30.08.22 в 10:50