Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Теленор" е новият собственик на "Глобул" и "Германос телеком България"

Снимка: БГНЕС
Окончателно приключи сделката по продажбата на "Глобул" и "Германос телеком България". Гръцката ОТЕ прехвърли пакета от акции на двете фирми на норвежката "Теленор". Според гърците, новите собственици няма да повишават цените на услугите и ще запазят високото качество.

Гръцката телекомпания ОТЕ, която до днес беше собственик на "Глобул" и "Германос", е изключително доволна от продажбата на двете дъщерни компании в България. Икономическият директор на ОТЕ Бабис Мизеракис днес съобщи за финализирането на сделката. Норвежката фирма "Теленор", която е новият собственик на "Глобул", заплати 717 милиона евро, което според гърците е очаквано добра оферта.

Високата цена от продажбата се дължи и на факта, че за миналата година "Глобул" има над 4,5 милиона клиенти в България и приходите на фирмата възлизат на 338 милиона евро. Изявлението на управителния съвет на ОТЕ изразява и убеждение, че норвежката компания "Теленор" ще запази перфектното качество на услугите при конкурентни цени.

Гръцката държавна телекомпания ОТЕ беше принудена поради кризата да пристъпи към продажба на дъщерните си фирми "Глобул" и "Германос телеком България". Приходите от продажбата ще се вложат за подобряване качеството на услугите на телекомпанията в Гърция.
По публикацията работи: Катя Пеева - кор. на БНР В Гърция

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44