Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаранция от 20 000 евро наложи кипърски съд на българка, обвинена за катастрофа, завършила със смърт

Съдът в Никозия пусна от ареста 54-годишната българка, като освен наложената висока гаранция от 20 000 евро разпореди тя да се подписва всеки ден в полицейския участък, да предаде паспорта и личната си карта, а също така името й ще бъде вписано в стоп-листа на Кипър, със забрана за излизане от страната.

Заради извършеното тежко нарушение, както и заради опасността да напусне Кипър, прокуратурата днес поиска постоянен арест за българката. Срещу нея бяха повдигнати редица обвинения за причинената катастрофа с шофираната от нея кола, завършила със смъртен случай на 22-годишен румънски колоездач. Основните обвинения са за това, че след удара тя е избягала от местопроизшествието без да окаже помощ на пострадалия и без да уведоми полицията. Този факт предзвика остра обществена реакция в Кипър, тъй като младежът е бил намерен в бесъзнание от полицията след сигнал от семейството му близо час и половина след инцидента. Той е бил откаран в държавната болница в Никозия, където лекарите само са констатирали смъртта му.

54-годишната българка бе идентифицирана по регистрацията на колата, обявена за издирване и впоследствие арестувана. Жената живее и работи на острова от 10 години и този факт бе отчетен от съда за налагане на по-леката мярка. Подчертана бе и презумпцията за невиновност до произнасяне на присъдата. Делото ще започне да се разглежда на 7 март.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44