Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С пускането на разноцветни хвърчила в Кипър гонят злото

Снимка: БГНЕС

С пускането на разноцветни хвърчила днес в Кипър гонят злото. Първият ден на Великия пост - т.нар. Чист понеделник, е един от най-старите и красиви празници на острова.

Най-красивата част е пускането на хартиени хвърчила. Традицията е забавление и за малките, и за по-възрастните. Летежът на разноцветните хвърчила символизира отлитането на зимата и идването на пролетта, а също така се свързва с желанието на хората да прогонят злото, то да отлети далеч от тях, за да могат и душите им да летят.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44