Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина министърът на отбраната на Кипър

Тасос Мицопулос
Снимка: shippingherald.com

Министърът на отбраната на Кипър Тасос Мицопулос почина днес, месец преди да навърши 49 години. Той получи с масивен мозъчен кръвоизлив след разкъсана мозъчна аневризма. Той бе опериран в държавната болница в Никозия, по спешност пристигнаха неврохирурзи от Израел и Гърция, но въпреки усилията на международния медицински екип здравословното му състояние продължи да се влошава. 

Тасос Мицопулос стана министър на отбраната на 14 март, при направените от президента промени в състава на кабинета. Преди това, от 1 март миналата година, той бе министър на комуникациите и благоустройството. На церемонията по встъпването в длъжност на новите министри именно той отговори от тяхно име и увери президента в бъдещата им всеотдайна работа за страната.

Мицопулос е роден на 30 май 1965 г., завършил е право. Занимавал се е активно с политическа дейност, два пъти е избиран за депутат.

Съболезнования изказват политици от целия политически спектър, колеги и приятели на министъра, граждани. Отбелязват се неговата честност, принципност и почтеност и се посочва, че страната е изгубила изключителен политик, гражданин и човек.

На извънредно заседание на правителството тази вечер ще бъде уточнена погребалната церемония.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44