Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вигенин е на официално двудневно посещение в Кипър

Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи на България Кристиан Вигенин е на официално двудневно посещение в Кипър, където има срещи на най-високо политическо ниво.

Програмата на българския министър започва сред българската общност в страната. Вигенин ще е гост на тържеството на най-новото българско училище “Никола Вапцаров” в Никозия по случай завършването на първата му учебна година. В училището той ще открие и барелеф на неговия патрон, поета Никола Вапцаров, изработен от живеещия и работещ в Кипър български скулптор Иван Иков.

В понеделник, дипломат № 1 на България ще се срещне с министъра на външните работи на Кипър Йоанис Касулидис. Двамата министри ще обсъдят отношенията между Кипър и България и възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество, най-новото развитие на преговорите по Кипърския въпрос, ситуацията в Украйна, както и други европейски и регионални въпроси от общ интерес.

В рамките на посещението въшният министър ще бъде приет от президента на Кипър Никос Анастасиадис и председателя на Камарата на представителите Янакис Омиру. Вигенин ще посети също архиепископа на Кипър Хризостомос Втори и ще отпътува от Кипър в понеделник вечерта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44