Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава посещението на Кристиан Вигенин в Кипър

Снимка: БГНЕС

Срещи на най-високо политическо равнище ще има министърът на външните работи Кристиан Вигенин в Никозия днес във втория ден от официалното си посещение в Кипър.

Официалните разговори започват със среща с министъра на външните работи на Кипър Йоанис Касулидис. Двамата министри ще обсъдят отношенията между Кипър и България и възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество, най-новото развитие на преговорите по Кипърския въпрос, ситуацията в Украйна, както и други европейски и регионални въпроси от общ интерес.

След това въшният министър на България ще бъде приет от президента на Кипър Никос Анастасиадис и председателя на Камарата на представителите /Кипърския парламент/ Янакис Омиру. Министър Вигенин ще посети също така архиепископа на Кипър Хрисостомос Втори.

Днес е вторият ден от посещението на българския външен министър в Кипър. В началото на визитата си в неделя той бе гост на тържеството на българското училище “Никола Вапцаров” в Никозия по случай завършването на първата му учебна година. Вигенин откри барелеф на неговия патрон - поета Никола Вапцаров, изработен от живеещия и работещ в Кипър български скулптор Иван Иков. Външният министър раздаде и удостоверенията на децата от училището за успешно завършен клас.

Сред гостите на българския празник бяха и праплеменникът на поета, който носи неговото име – Никола Вапцаров, посланикът на България в Кипър Христо Георгиев, ръководството на Съюза на българите в Кипър, много родители и приятели на училището.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44