Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите в Кипър започнаха дарителска кампания за пострадалите от наводненията

Дарителската кампания в Кипър в помощ на сънародниците ни, пострадали от водната стихия, е по инициатива на Съюза на българите в Кипър. Най-голямата организация на българската общност на острова откри пунктове, където всички желаещи могат да дадат своето дарение.

Кутии за събиране на парични помощи са поставени във всички български магазини в Никозия, Ларнака, Лимасол и Паралимни. Кутии са сложени и в Консулската служба в посолството на България в Никозия, както и в българско училище.

Набраните средства ще бъдат изпратени от Съюза на българите в Кипър по разкритата специална банкова сметка на Българския червен кръст, за да стигнат до нуждаещите се.

Българската общност в Кипър се включва във всички кампании в помощ на бедстващи наши сънародници в Родината или на острова. Българите в Кипър дариха средства и необходими вещи на хората след наводнението в село Бисер, за приюта на отец Иван в Нови хан, за наши сънародници, изпаднали в затруднение.

Молебен за пострадалите и обща панихида за починалите при водното бедствие в България ще се състои в неделя в Кипър. Те ще бъдат отслужени от българския свещеник на острова отец Станислав Симеонов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44