Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Част от парите за "Автомагистрали-Черно море" вече са преведени

| обновено на 17.07.14 в 15:32
Снимка: БГНЕС

По повод протестите на работници от шуменската фирма "Автомагистрали-Черно море", регионалният министър Десислава Терзиева заяви в Бургас, че е решен въпросът с изпълнителя на обекта. Тя уточни, че част от парите вече са преведени:

Има там нещо, което утре искам да разкажа на пресконференция. Аз искам да разкажа моята гледна точка, защото дни наред сме хулени и обвинявани, че не плащаме пари на работниците. Само искам да кажа, че абсолютно съчувствам  на тези работници и аз като министър на регионалното развитие казах, че трябва първо да спрат поръчките за строителство на пътни участъци на магистрали на най-ниска цена, особено на магистралите, това успяхме да го спрем, и казахме, че трябва в Закона за обществените поръчки да се предвидят специални текстове за подизпълнителите, за да могат те правилно да наемат работниците и да им заплащат.

В конкретния случай, с това отношение между работници и изпълнител по договора се злоупотреби, каза още министър Терзиева.


В Бургас тя коментира и нанесените щети по инфраструктурата по Южното Черноморие след дъждовете. Стойността е около три милиона лева само по републиканските пътища. Министър Терзиева ще предложи част от концесионните такси на плажовете да се отделят за възстановяване на ивиците при бедствие. Терзиева обеща, че ще предприеме мерки за подпомагане на концесионера на Приморско, където дъждът нанесе сериозни поражения на плажа.

В Бургас Десислава Терзиева откри пътен възел на АМ "Тракия" през Българово. С него ще се облекчи трафика от магистралата в посока Несебър-Слънчев бряг и Варна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Около час продължи протестът на работниците от шуменската фирма „Автомагистрали-Черно море”

Около час продължи протестът на работниците от шуменската фирма „Автомагистрали-Черно море”. По време на протеста синдикалният лидер на пътните строители Господин Янков потърси по телефона ръководителя на агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков ...

обновено на 17.07.14 в 17:49
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44