Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Гарабед Минасян: В предизборното говорене липсваше гледната точка на икономическата мисъл

Снимка: www.akademika.bg

В предизборното говорене липсваше гледната точка на икономическата мисъл, заяви пред журналисти проф. Гарабед Минасян от Икономическия институт на БАН, където се състоя международна конференция "Икономически растеж: стимули и ограничители".

Според проф. Минасян, гледната точка по какъв начин изборният процес ще се отрази върху икономическото развитие и икономиката на страната е отсъствала. Проф.Татяна Хубенова посочи, че развитието на страната се нуждае от преосмисляне на начина на поведение на макро и и микро равнище:

В това като дискусия, което мина предизборно, нямаше интелигентност, нямаше тази огромна роля, която икономиката играе да познаеш грешките си, за да подобриш настоящето и бъдещето. Това не се случи.

Подобряването на образованието ще повиши критичността на обществото и ще засили гражданския контрол, посочи проф. Гарабед Минасян.

Развитието на икономиката на страната ще зависи от провежданите реални реформи, подчерта директорът на икономическия институт на БАН проф. д-р Митко Димитров. Проф. Минасян предупреди:

Ако нещата продължават по тоя същия начин, най-вероятно ще достигнем отново повторение на избора. Аз даже не се страхувам от повторение на избора. Не мисля, че това е толкова лош сценарий. Изборите се повтарят дотогава, докато партиите действително разберат, че това, което вършат, трябва да удовлетворява населението и населението - докато стигне до своето равнище, да съумее да контролира и да преценява своя избор достатъчно добре.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44