Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

20-кратно се възвръщат инвестициите в екоиновации от еврофондовете

Всяко евро, инвестирано за екологични иновации от еврпейските фондове, е дало възвръщаемост двайсет евро, а всеки подкрепен проект е осигурил още осем постоянни работни места. Това показват данни на Европейската комисия за 2013-а година, цитирани от вицепремиера Екатерина Зхариева, която откри конференция "Околната среда, здравословни и безопасни условия на труд". 

Най-добрите резултати можем да очакваме, когато инвестициите в технологиите и производствения процес са съчетани с подобряване на условията на труд, изтъкна Захариева:
Добрата работна среда, средата, която те кара да се чувстваш сигурен, те прави много по-работоспособен и съм убедена, че работодателите, които влагат и средства, и усилия, защото не винаги със средства, понякога трябва и по-добра организация в безопасните условия на труд, всъщност имат и печелят много повече. Те получават доста повече от своите служители и работници.
Вицепремиерът посочи, че с новата за страната ни програма "Наука и образование за интелигентен растеж" се цели повишаване на качеството на научните изследвания и развитието на иновациите:
Със средства от нея се предвижда създаването на центрове за върховни постижения и центрове за компетентност, които да улесняват генерирането на нови идеи в науката и прилагането им на практика. Това със сигурност ще бъде от голяма полза за индустрията и за всяка една от другите сфери на икономиката.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44