Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нови бараки изникнаха на мястото на блок 20 в Ямбол

Снимка: БГНЕС

В близост до циганската махала в Ямбол отново са изградени незаконни постройки. Последната акция по премахването на бараките беше в началото на ноември. 

Над 20 бараки изникнаха на мястото на бившия блок 20 дни след поредната акция на община Ямбол по премахването на незаконните постройки. Кметът на града Георги Славов беше категоричен: 
Ние наново започнахме процедурата по тяхното събаряне. Няма как, просто няма как да бъде допуснато това. Ние лятото правихме такава операция, сега ще я направим още веднъж.
От своя страна ромите също не се отказват и твърдят, че няма къде да отидат. В своеобразния катун се отглеждат без елементарни битови условия малки деца, които често се разболяват. 
Кметът на Ямбол призова държавните институции да си свършат работата и да приберат децата за отглеждане в подходящи условия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44