Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова: Водят се разговори за визовия режим за страни с много туристи в България

| обновено на 26.11.14 в 11:08
Николина Ангелкова
Снимка: БТА

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри първия форум, който цели обединяване на туристическия бизнес на балканските страни, под мотото "Балканите – природа, история, култура". Организаторите на събитието желаят да привлекат интереса към предлаганите туристически услуги в България и останалите държави на Балканите. Форумът е финансиран от бизнеса и е насочен към професионалистите в бранша.

Ангелкова изтъкна, че са започнали разговори за облекчаване на визовия режим със страни, които са основни пазари за българския туристически продукт. Предстоят разговори с министрите на външните и вътрешните работи за уточняване на детайлите. 

В туристическия форум Go to Balkans участват над 100 фирми от 10 страни. Обединението от балканските страни ще направи по-атрактивен общия туристически пазар и ще увеличи възможността за промотиране на страните така, че да бъдат привлечени повече туристи от далечни дестинации, като Китай, Индия и Япония, каза още министър Ангелкова. 

Председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти Байко Байков обясни:
Балканите са наистина едно изключително място, истинска мозайка на културно-историческо богатство, природно разнообразие. Като добавим и традиционното гостоприемство на балканските народи, се получава наистина един изключително интересен елемент в сферата на международния туризъм. 
Във форума участват и представители на Германия, Великобритания, Мароко и Индия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44