Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмокласник е приет в Ямболската болница с комоцио след сбиване със съученици

Снимка: Полина Тодорова

Седмокласник е приет в Ямболската болница с комоцио след сбиване със съученици. Районната прокуратура в Ямбол започна разследване на инцидента.

13-годишният Петко Узунов е настанен в хирургическото отделение, след като осмокласници са го били, разказа момчето: 

Аз не съм виновен за нищо. Те без причина ме претрепаха.

Момчето разказва, че отишли до магазина. Осмокласникът обвинил по-малкия, че го е настъпил и се сбутали. След схватката Петко лежал на земята. На помощ се притичала собственичка на съседно заведение:

То, разтреперано детето, разплакано, другото вика: Ами той се дразнеше и затова го ударих!

Директорката на ОУ "Петко Рачов Славейков" Петя Пенева е категорична, че това е единичен случай на агресия.

Нямат основание да се безпокоят родителите, защото и охраната, която е долу, говорим за училищната сграда и училищния двор, има непрекъснато дежурни учители.

Директорът на Ямболската многопрофилна болница д-р Любомир Маринов обясни, че момчето ще остане още няколко дни в отделението:

Нанесен му е побой, приет е в хирургичното отделение, направени са изследвания, скенер. Установено е, че няма поражения по мозъка, няма кръвоизливи и счупвания.

Родителите на Петко искат пълно изясняване на инцидента, тъй като това не е първият случай на насилие.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44